Ελλάδα

Αποζημίωση ειδικού σκοπού για καλλιτέχνες: Πως εντάσσονται στα μέτρα οι δικαούχοι

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: Πώς εντάσσονται στα μέτρα στήριξης οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, για την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και τις 10/1/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο από τις 19/1/2021 έως και τις 31/1/2021.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη (αριθμ.πρωτ. 1683/45/14-1-2021), καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ στους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού ανά μήνα για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Επί του ποσού αυτού παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Είναι εγγεγραμμένοι, από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

β) Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Για την καταβολή της αποζημίωσης, οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο του Παραρτήματος, με τίτλο «Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, βάσει του άρθρου 121 του ν. 4764/2020». Η δήλωση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη. Στην αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Η αποζημίωση καταβάλλεται, μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων, που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στην «ΕΡΓΑΝΗ», στον ΟΑΕΔ και στους συναρμόδιους φορείς. Αρμόδιος φορέας είναι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και οι γονείς τους για άγρια επίθεση σε 13χρονο στο Μοσχάτο - Τον χαστούκισαν και τον κλώτσησαν
Οι 6 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους 9 συνομηλίκους τους προσέγγισαν τον 13χρονο σε πάρκο στο Μοσχάτου και αφού τον έριξαν στο έδαφος, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του
Εκφοβισμός
Συγκλονίζει ο παππούς του βρέφους που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στον Βόλο το 2023 - «Όλοι παίρνουν ρούχα στα εγγόνια τους, εγώ κάθομαι στο μνήμα»
Αυτό που αγανάκτησε την οικογένεια ήταν μία τεχνική έκθεση στο δικαστήριο, που αναφέρει ότι ο οδηγός δεν έτρεχε ενώ πήγαινε με 104 χλμ/ ώρα υπό την επήρεια αλκοόλ
Βόλος
Συγκλονιστικό βίντεο με τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 52χρονου στο Ναύπλιο το 2024 - Όσα κατέθεσε το θύμα πριν καταλήξει
Ο 52χρονος όσο είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με νοήματα, κατέθεσε μηνύσεις κατά των δύο ανδρών που τον χτύπησαν, αλλά και κατά της φίλης του και του ιδιοκτήτη του μπαρ, καθώς τους θεωρούσε ηθικούς αυτουργούς
Ναύπλιο
Ο εκτελεστής τηλεφώνησε στον εργοδότη του στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του 68χρονου στη Φοινικούντα - «Αποκλείω οι 22χρονοι να το έκαναν μόνοι» λέει η ανιψιά
Αντιφάσεις προκύπτουν μετά από στην κατάθεσή του ο εργοδότη των 22χρονων και φίλου του ανιψιού του θύματος και στις τηλεφωνικές κλήσεις που εντοπίστηκαν στα κινητά των 22χρονων
Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Νέες ταυτότητες: Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας για την έκδοσή τους
Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους μέσω της σχετικής ενότητας στο gov.gr, επιλέγοντας την Υπηρεσία, την ημέρα και την ώρα που τους εξυπηρετεί
Περιπολικό