Κόσμος

Τζάνετ Γέλεν: Η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ

Τον διορισμό της Τζάνετ Γέλεν, της άλλοτε προέδρου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, στο αξίωμα της υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν ενέκρινε η Γερουσία. Είναι η πρώτη γυναίκα που θα το αναλάβει.

Η Τζάνετ Γέλεν, 74 ετών, είναι το τρίτο μέλος της κυβέρνησης του Δημοκρατικού προέδρου που ο διορισμός του εξασφαλίζει πράσινο φως από την αμερικανική άνω Βουλή, έπειτα από τον Λόιντ Όστιν (ο στρατηγός ε.α. έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε υπουργός Άμυνας) και την Άβριλ Χέινς (η άλλοτε δεύτερη τη τάξει της CIA ανέλαβε διευθύντρια των υπηρεσιών πληροφοριών).

Η κυρία Γέλεν, οικονομολόγος που χαίρει σεβασμού, θα αντικαταστήσει τον Στίβεν Μνούτσιν εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

USA BIDEN YELLEN

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 4
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη