Ελλάδα

Πρόστιμα 13.400 στην αγορά την περασμένη εβδομάδα για μη τήρηση των μέτρων

Πρόστιμα, συνολικού ύψους 33.900 ευρώ, επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων στην αγορά την περασμένη εβδομάδα, εκ των οποίων 13.400 ευρώ αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Αναλυτικά τα στοιχεία

1. Από τις 25 Ιανουαρίου 2021 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 484 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο και 40 που αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19 πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.

3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33.900 ευρώ, εκ των οποίων 13.400 ευρώ αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρωνκαι 20.500 ευρώ αφορούσαν «μαϊμού» προϊόντα.

4. Κατασχέθηκαν 3.400 τεμάχια μάσκες καθώς δεν είχαν δηλωθεί στην πλατφόρμα Δήλωσης Αποθεμάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και 30 τεμάχια απομιμητικών ειδών.

5. Δεσμεύτηκαν 2.718 τεμάχια απομιμητικών ειδών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με την 16χρονη λίγο πριν καταρρεύσει έξω από το κλαμπ στο Γκάζι - Ήταν με φίλες της σε ψιλικατζίδικο
Οι αστυνομικές αρχές που δεν ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο για το περιστατικό έχασαν πολύτιμο χρόνο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο την ανήλικη
Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο με την 16χρονη πριν καταρρεύσει έξω από το κλαμπ – Ήταν με φίλες της σε ψιλικατζίδικο
9
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όλα είναι ψέματα, είμαι καθαρός και θα κινηθώ νομικά» λέει ο «Φραπές» για Jaguar και 2,5 εκατ. ευρώ
«Με είδε κανείς στο Ηράκλειο να κυκλοφορώ με Jaguar; Ένα αγροτικό έχω, φορτωμένο μέρα και νύχτα ζωοτροφές» - «Αν νομίζουν όλοι ότι θα ξεπλυθούν πάνω μου, θα γελάσουμε καλά. Θα πέσουν πολλοί. Εγώ δε θα πέσω γιατί είμαι καθαρός»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
18
Η στιγμή που το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε η 16χρονη στο Γκάζι - Ο πατέρας ενημέρωσε την αστυνομία
Αναμένεται η νεκροψία νεκροτομή για να δοθούν απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του κοριτσιού - Η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για το συμβάν ούτε από το ΕΚΑΒ ούτε από το νοσοκομείο
Γκάζι