Ελλάδα

Γώγος για lockdown: Πιθανή η παράταση στην Αττική – Έτσι θα κάνουμε Πάσχα

Η κατάσταση στη χώρα δείχνει να σταθεροποιείται, σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επανέναρξη δραστηριοτήτων.

Σταθεροποίηση υπάρχει στα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας, αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Καθηγητή Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών.

Ωστόσο, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, υπάρχει το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown στην Αττική, λόγω της πίεσης που υπάρχει στις ΜΕΘ. Ο κ. Γώγος παραδέχθηκε ότι αυτό που απασχολεί συνεχώς και προβληματίζει την Ειδική Επιτροπή είναι το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “το μεγάλο πρόβλημα είναι η εκπαίδευση”, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία και ταυτόχρονα να ανοίξει το λιανεμπόριο. 

Επιπλέον, εξήγησε ότι τη δεδομένη στιγμή είναι πιο ασφαλές να επαναλειτουργήσει η αγορά με τη μέθοδο του click away, καθώς “δεν αυξάνει την κινητικότητα και τη μεταδοτικότητα”, αφήνοντας, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα μαγαζιά στις “κόκκινες” περιοχές. 

Στη συνέχεια, ο κ. Γώγος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι “αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο lockdown”, διότι “με τους εμβολιασμούς έχουμε μπροστά μας πραγματικά το… φως”, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, όπου και όποτε χρειάζεται. 

Ερωτηθείς πώς θα κάνουμε Πάσχα, φέτος, τόνισε ότι θα είναι σίγουρα καλύτερα από πέρυσι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για λειτουργία των εκκλησιών με την παρουσία πιστών. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το θέατρο που έπαιξε ο 50χρονος στο Κορωπί αφού ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους - Σε κρίσιμη κατάσταση η 40χρονη
Διασωληνωμένη παραμένει η γυναίκα που δέχθηκε μπουνιές και κλωτσιές από τον σύζυγός της - Τα 2 παιδιά τους οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων, μέχρι να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την επιμέλειά τους
Man threatening a woman in the bedroom, she is scared and lying in bed, domestic violence concept 10
«Θειούλη» είχε αποθηκευμένο στο κινητό του τον 68χρονο ο εργοδότης των 22χρονων κατηγορούμενων στη Φοινικούντα - Τι κατέθεσε ο ανιψιός του θύματος
Την ώρα που ο εργοδότης των φερόμενων δραστών της δολοφονίας στη Φοινικούντα κατέθεσε ότι δεν γνώριζε το 68χρονο θύμα, το οποίο αποκάλεσε «σκουπίδι», η επαφή στον κινητό του τον «καίει» δημιουργώντας αντιφάσεις
Οι κατηγορούμενοι στη Φοινικούντα