Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα έρθουν αλλαγές στις λαϊκές αγορές

Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των λαϊκών αγορών δεν υπάρχει προς το παρόν, ωστόσο η Γενική Γραμματεία, σε επίπεδο υπηρεσιών, επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Μπούμπα.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όταν θα υπάρξει ένα προσχέδιο, «στο οποίο θα έχουμε καταλήξει, τότε είναι προφανές ότι θα ξεκινήσει και ο θεσμικός διάλογος με όλους του φορείς, τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους των λαϊκών αγορών», τονίζοντας ότι μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή, «ο διάλογος με όλους θα είναι εξαντλητικός».

Όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών την περίοδο της πανδημίας, επεσήμανε «έχω αποδείξει ότι είμαι μάλλον ο πιο φιλικός μέχρι σήμερα υπουργός του ελληνικού κράτους με τις λαϊκές αγορές», για να συμπληρώσει: «Δεν έχουμε καμία διάθεση να καταστρέψουμε τις λαϊκές αγορές».

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Σχετικά με τις προτάσεις που υπάρχουν για την υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών στην οργάνωση και λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα δοθούν στους παραγωγούς πόροι και «εργαλεία» από το ΕΣΠΑ και απέρριψε ως «απαξιωτικό» να θεωρούμε τους παραγωγούς και του εμπόρους των λαϊκών αγορών ως κατώτερους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να εφαρμόσουν την τεχνολογία.

Για το σύστημα των «μοριοδοτήσεων» σχετικά με τους πλειστηριασμούς θέσεων στις λαϊκές αγορές, ο Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως «δεν έχουμε πει ότι κάποιος θα πρέπει να έχει δύο διδακτορικά τέτοια προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν».

Ο κ. Μπούμπας αντιτάχθηκε με τις σκέψεις να «ανοίξουν» οι λαϊκές αγορές σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εμπορίας, υποστηρίζοντας πως αυτό «θα εκτοπίσει από τις θέσεις τους τους υφιστάμενους παραγωγούς και θα χαθεί ο χαρακτήρας των λαϊκών αγορών, που είναι να προωθούνται τα προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές». «Θα ανοίξουμε την κερκόπορτα, ώστε οι λαϊκές αγορές να μετατραπούν σε υπαίθριες εμπορικές αγορές», πρόσθεσε

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος