Κόσμος

Νορβηγία: Με θρόμβωση νοσηλεύονται τρεις υγειονομικοί που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νορβηγία, καθώς τρεις υγειονομικοί που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας σήμερα.

Η Νορβηγία ανέστειλε την Πέμπτη τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας, ενώ στη συνέχεια ανέστειλε τη χορήγηση του σκευάσματος και η Ισλανδία.

«Δεν ξέρουμε αν οι περιπτώσεις αυτές συνδέονται με το εμβόλιο», δήλωσε ο δρ Σίγκουρντ Χορτέμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Πρόσθεσε ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Και οι τρεις ασθενείς είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Την Πέμπτη ωστόσο ο ΕΜΑ διαβεβαίωσε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν του κινδύνου και πρέπει να συνεχίσει η χορήγησή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη