Κόσμος

Σαρώνει ο κορονοϊός στην Ινδία: 46.951 κρούσματα σε 24 ώρες – Αριθμός ρεκόρ από τον Νοέμβριο

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 212 ασθενείς με κορονοϊό. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο, ενώ επιβεβαιώθηκαν 46.951 μολύνσεις, οι περισσότερες από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2020.

Η ανησυχία στη χώρα για το ενδεχόμενο να βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού εντείνεται. Μέχρι σήμερα, η Ινδία έχει καταγράψει 159.967 θανάτους επί συνόλου 11,65 εκατομμυρίων μολύνσεων. Πρόκειται αντίστοιχα για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο.

Click4more: Κορονοϊός – Έρευνα: Χειρότερη η έκβαση για τους ασθενείς με υψηλό σάκχαρο

Ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων είναι, για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί φέτος. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 334.646 (+25.559 σε σύγκριση με την προηγουμένη). Τα περισσότερα (19.122) εντοπίστηκαν στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα (νοτιοδυτικά), επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Η Ινδία άρχισε εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης τον Ιανουάριο, με πάνω από 45 εκατ. ανθρώπους να έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου τους ως τώρα. Οι αρχές θέλουν να έχουν εμβολιαστεί 300 εκατ. από το 1,35 δισεκ. των πολιτών μέχρι τον Αύγουστο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου
Κραν Μοντανά: Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί οι περισσότεροι τραυματίες – «Δεν ξέρω αν ο γιος μου είναι στο νεκροτομείο ή στο νοσοκομείο»
Αγώνας για την ταυτοποίηση των θυμάτων - Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, 100 εγκαυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, στο μικροσκόπιο τα βίντεο με την φωτιά να εξαπλώνεται στο ταβάνι
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά 5