Κόσμος

Εμβόλιο: Τουλάχιστον την 1η δόση θα κάνουν συνολικά 310.000 Κύπριοι ως τις αρχές Μαΐου

Σημαντική αναμένεται να είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού στην Κύπρο μέχρι και την 1η εβδομάδα του Μάη, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που δόθηκε.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, παρά τη μείωση στην αποστολή εμβολίων της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, που επηρεάζει όλα τα κράτη της ΕΕ την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, η Κύπρος αναμένεται να παραλάβει μέχρι τέλος Απριλίου επιπλέον 270.000 δόσεις από τα τέσσερα αδειοδοτημένα εμβόλια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων που θα έχουν παραληφθεί από τον Δεκέμβριο 2020 σε 440.000.

Συγκεκριμένα, και στη βάση των ποσοτήτων που αναμένεται να αποσταλούν, εκτιμάται ότι θα εμβολιαστούν τουλάχιστον με την 1η δόση του εμβολίου μέχρι και την 1η εβδομάδα του Μάη επιπρόσθετα 195.000 άτομα. Σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού κατά της COVID-19, την πιο πάνω περίοδο θα λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στον γενικό πληθυσμό, καλύπτοντας την ηλικιακή ομάδα των 45 ετών και άνω.

Παράγοντας… διαθεσιμότητα

Το υπουργείο Υγείας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, παραμένει προσηλωμένο στην υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. «Αναγνωρίζοντας ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το βασικότερο όπλο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, καλούνται όλοι οι πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, επιλέγοντας τον εμβολιασμό ως το μέσο που θα σώσει τις ζωές μας. Η συστράτευση όλων σε αυτή την τεράστια προσπάθεια θα μας προστατεύσει από τον ιό και θα μας επιτρέψει να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητά μας» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα