Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για επίταξη και ιδιωτικών κλινικών

Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η κυβέρνηση πέρα από την επιστράτευση των ιδιωτικών γιατρών, θα πρέπει να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Επισκεπτόμενος μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, αφού εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές κλινικάρχες και γιατροί του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να βάλουν πλάτη στην αντιμετώπιση της κατάστασης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας, ενώ επιλέγει να δίνει δώρο διπλά νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές που επιτάσσει για ασθενείς, όμως, non covid».

Εν τω μεταξύ ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή ζητώντας επίταξη του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από περιστατικά covid-19, τόνισε ότι «η πανδημία στη χώρα μας είναι στη χειρότερη στιγμή της, υπάρχει λειτουργική κατάρρευση  των δημόσιων νοσοκομείων και πλήρης αδυναμία τους να καλύψουν όλες τις υπόλοιπες υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας».

Click4more Τσίπρας από Ερυθρό Σταυρό: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση – Γιατί αφήνουν τις ιδιωτικές κλινικές covid – free;

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» επεσήμανε ότι η πρόταση  έγινε πριν από δύο μήνες και τόνισε ότι η περιορισμένη επιστράτευση του για μη covid περιστατικά δεν είναι αρκετή για να ανατρέψει την εικόνα «ιατρικής πολέμου» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εφημερία των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν την περίοδο της κορύφωσης του επιδημικού κύματος ο ιδιωτικός τομέας που έχει χιλιάδες κρεβάτια στην Αττική να διαθέτει μόνο 250 για περιστατικά covid και τα στρατιωτικά νοσοκομεία ούτε ένα, αφήνοντας το ΕΣΥ να αποδιοργανώνεται και την επαγγελματική εξουθένωση των υγειονομικών να διογκώνεται καθημερινά.

«Είναι προφανές», ανέφερε ο κ. Ξανθός, «ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στους κλινικάρχες ότι δεν θα εμπλακούν ενεργά στην πανδημία. Γι’ αυτό  δεν τολμά να δείξει «πολιτική πυγμής» απέναντι τους και περιορίζεται μόνο στην καθυστερημένη επιστράτευση 200 ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν πάντως  τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία αλλά και στους φαρμακοποιούς από την κυβερνητική εξαγγελία για τα δωρεάν τεστ.

Όπως έλεγαν είναι αδιανόητο να μην έχουν συνεννοηθεί με τους ανθρώπους –τους φαρμακοποιούς- που θα αναλάβουν ένα τόσο μεγάλο όγκο έργου με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν αντιδράσεις, ενώ επεσήμαιναν ότι τα δωρεάν rapid test μπορούν να λειτουργήσουν μόνο επικουρικά. «Μόνη ουσιαστική και αυτονόητη λύση είναι η συνταγογράφηση και αποζημίωση μοριακών και rapid test από τον ΕΟΠΠΥ, που εγκληματικά αρνείται η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο και οι στοχευμένοι έλεγχοι» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: «Θα έπρεπε να είναι αυτονόητος ο σεβασμός και η προστασία του μνημείου» – Πυρά σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Χάρη Δούκα
Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως προσπάθησε να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη
Παύλος Μαρινάκης
«Μετωπική» στη Βουλή για την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν σβήνονται τα ονόματα θυμάτων των Τεμπών, αλλά δεν θα επιτραπεί να γραφούν ξανά
Με την ψήφιση της τροπολογίας σήμερα, περνά πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η συντήρηση, η φροντίδα και η ανάδειξη του Μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 70
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη – «Μπορεί ένας νόμος να μην μας αρέσει γιατί είναι σκληρός αλλά η εφαρμογή των νόμων είναι για όλους»
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
17
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ – Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά
Το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, οι πολίτες θεωρούν ότι έχει η ακρίβεια ενώ ακολουθούν τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτος ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
105