Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου

Ανακοίνωση εξέδωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου που κάνει λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της δήλωσής της σχετικά με τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ κατά την ενημέρωση της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας.

Η κ. Παπαευαγγέλου δηλώνει πως: Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωσή μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη.

Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτο γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται  διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται.

Η δήλωση αυτή ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση για εγκληματικές ευθύνες»με αφορμή την «κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ».

Στην ανακοίνωση προσθέτει ακόμη: «Αντί για την προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών. Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σωτήρης Καλυβάτσης για τη δίκη Παπαγιάννη – Παυλίδου: «Η Σοφία ήταν πεσμένη κάτω και ούρλιαζε, ο Μάνος ήταν σαν λυσσασμένος»
«Η Κόνι Μεταξά μας εξήγησε ότι είδε τον Μάνο να πιάνει την Σοφία από τον λαιμό, να την ταρακουνάει και να την ρίχνει κάτω», κατέθεσε ο γνωστός ηθοποιός
Σωτήρης Καλυβάτσης
Σε μοναστήρια κατέφευγε ο 21χρονος που κατακρεούργησε τη μητέρα του στη Λάρισα - «Δεν τον ήθελε καθόλου ο πατέρας του»
Ο 21χρονος εχει ήδη προφυλακιστεί, παραμένει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και μένει στο ίδιο κελί με έναν ιερέα, ο οποίος του ζήτησε να τον εξομολογήσει, αλλά εκείνος αρνήθηκε
Ο 21χρονος μητροκτόνος στη Λάρισα
4