Ελλάδα

Ριχάρδος: Απαλλάχθηκε οριστικά από όλες τις κατηγορίες

Οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος Μυλωνάς και οι 62 συγκατηγορούμενοι του για την γνωστή υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και κατέληξε σε «φιάσκο».

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄αριθμόν 1042/2021 βούλευμα του αποφάσισε την απαλλαγή του ενεχειροδανειστή από τις κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 

Ο δικηγόρος του ενεχυροδανειστή, Πέτρος Πανταζής σε ανακοίνωση του τονίζει:

«Εκδόθηκε σήμερα, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το υπ’ αριθμ. 1042/2021 βούλευμα, με το οποίο ο εντολέας μας, κ. Δημήτριος – Ριχάρδος Μυλωνάς, απαλλάχθηκε πλήρως και οριστικώς από όλες τις κατηγορίες για α) συγκρότηση εγκληματικής οργανώσεως, β) λαθρεμπορία και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Σημειωτέον, ότι η σημερινή κρυστάλλινη κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου, έρχεται να επικυρώσει δύο Εισαγγελικές προτάσεις, που ομοίως είχαν εισηγηθεί την απαλλαγή του κ. Ριχάρδου Μυλωνά από κάθε κατηγορία.

Όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει, ο εντολέας μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε δήθεν “παράνομες εξαγωγές χρυσού”, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά με καθόλα νόμιμο τρόπο, έχοντας δεκάδες καταστήματα που πάντοτε λειτουργούσαν (και λειτουργούν) με γνώμονα την τήρηση του Νόμου.

Δυστυχώς, μία μικρή ομάδα προανακριτικών αστυνομικών υπαλλήλων, με την συνέργεια αμφιβόλου ποιότητας “εκτελωνιστών”, κατασκεύασαν αυτήν την άθλια ιστορία, ανακαλύπτοντας “λαθρεμπορία” εκατομμυρίων ευρώ, που βρισκόταν μόνο στην φαντασία τους και παραπλανώντας την Δικαιοσύνη σε άσκηση μιας άδικης ποινικής διώξεως, η οποία οδήγησε σε ταλαιπωρία τόσο του εντολέα μας, όσο και άλλων αδίκως συγκατηγορηθέντων πολιτών, πολλοί εκ των οποίων οδηγήθηκαν ακόμη και στη φυλακή! Ομοίως, οι ανωτέρω προανακριτικοί υπάλληλοι παραπλάνησαν, με τις παράνομες ενέργειές τους, ακόμη και ανώτατους Πολιτειακούς παράγοντες, που προέβησαν σε ατυχείς δηλώσεις παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων. Άραγε, θα ζητήσουν σήμερα μια “συγγνώμη” από τον κ. Μυλωνά, για όλα όσα, αβασίμως, τον κατηγόρησαν; Η σημερινή απόφαση, αποτελεί εγγύηση για όλους τους πολίτες, ότι οι Έλληνες Δικαστές στέκονται πάντοτε στο ύψος του λειτουργήματός τους και αποφασίζουν με γνώμονα μόνον τα στοιχεία της δικογραφίας, την συνείδησή τους και τον Νόμο».

Κοινή ανακοίνωση Δημητρακόπουλου – Κούγια 

Με το υπ’ αριθμόν 1042/2021 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχθησαν όλων των κατηγοριών οι εντολείς μας. Η συγκεκριμένη κρίση της δικαιοσύνης εκθέτει όσους  επιπόλαια  παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και συγχρόνως αποτελεί έναυσμα για γόνιμο προβληματισμό  και αυτοσυγκράτηση στους αυτόκλητους «εισαγγελείς», που με ευκολία διαπομπεύουν και διασύρουν ανθρώπους, μόνο από το γεγονός ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους!! Ευτυχώς στην πατρίδα μας υπάρχει Κράτος Δικαίου !!!

Αλέξιος Κούγιας, πληρεξούσιος δικηγόρος Ριχάρδου 

Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος χρυσοχόων 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση από ομάδα φοιτητών σε βάρος του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη στο Αριστοτέλειο – «Οι αποφάσεις της Συγκλήτου δεν υπόκεινται σε εκβιασμούς ή πιέσεις»
Ο αντιπρύτανης μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση που στάλθηκε στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Ειδικές Δυνάμεις: Εκπαίδευση με τα νέα τυφέκια υψηλής ακρίβειας της SAKO TRG-M10
Η αναβάθμιση οπλισμού με την οποία η ακρίβεια πυρός, δυνατότητα εμπλοκής σε μεγάλες αποστάσεις, επιβιωσιμότητα και διακλαδική συνεργασία ενισχύονται και δημιουργούν νέο επίπεδο επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας
Ειδικές Δυνάμεις
Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας στους Αμπελόκηπους - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ
Η κατηγορούμενη είχε θέσει όρο οι ηλικιωμένες να μην διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ενώ είχε απειλήσει συγγενή φιλοξενούμενης να της καταθέσει 2.000 ευρώ αλλιώς θα εγκατέλειπε τη γυναίκα σε κάδο σκουπιδιών
Αμπελόκηποι: Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ 5
Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο του 13χρονου: Συμμαθητές του Κωνσταντίνου αφήνουν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος
Την Παρασκευή στις 11 το τελευταίο «αντίο» στον 13χρονο Κωνσταντίνο - Οι σπαρακτικές αναρτήσεις των γονιών του και οι συντετριμμένοι συμμαθητές του
Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο του 13χρονου: Συμμαθητές του Κωνσταντίνου αφήνουν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος