Κόσμος

Πανηγυρίζει η Ρωσία: Ούτε ένα περιστατικό θρόμβωσης με το Sputnik V

Η Ρωσία υποστηρίζει πως δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό δημιουργίας  θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού.

Αυτό υποστήριξε η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής υγειονομικής αρχής (Roszdravnadzor) Άλα Σαμοϊλοβα, επισημαίνοντας ότι αυτό σχετίζεται με τον καθαρισμό του σκευάσματος που επιτυγχάνεται μέσω μια διαδικασίας πολλαπλών σταδίων.

«Κατά την διάρκεια των φαρμακευτικών ελέγχων δεν καταγράψαμε ούτε ένα περιστατικό θρομβώσεων, που να δημιουργήθηκαν κατά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα Sputnik-V και να υπήρξαν συνεπεία της χρήσης του. Η απουσία παρόμοιων παρενεργειών, επιβεβαιώνεται και από το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής, το οποίο δημοσιεύει στοιχεία για τα αποτελέσματα από την χρήση του εμβολίου στις κλινικές δοκιμές.

Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι, ο καθαρισμός του εμβολίου Sputnik-V που πραγματοποιείται σε πολλά στάδια με την χρήση υψηλής τεχνολογίας χρωματογραφίας και μικροφιλτραρίσματος (μικροδιήθησης) αποκλείει την παραμονή υψηλών ποσοτήτων υπολείμματος DNA, το οποίο συνιστά παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη θρομβώσεων», δήλωσε η Σαμοϊλόβα.

Παράλληλα η ίδια επισήμανε ότι τα ξένα εμβόλια περιέχουν δεκάδες φορές περισσότερα νουκλεϊνικά οξέα, απ΄ότι το Sputnik-V: 1-2 mcg Sputnik-V έναντι των 50-100 mcg στα ξένα εμβόλια και σε άλλες πλατφόρμες.

Η Σαμοϊλόβα δήλωσε ότι η Roszdravnadzor πραγματοποιεί συστηματικά ελέγχους σχετικούς με την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι το ρωσικό σύστημα ελέγχου που αφορά την ασφάλεια της ανοσοποίησης ελέγχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: «Απορρίπτουμε μονομερείς ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που επιδιώκουν να αποκλείσουν την Τουρκία»
«Η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλλει στον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη» τόνιζε ο Τούρκος πρόεδρος
Recep Tayyip Erdogan
Τραμπ σε Ιράν: Ευχαριστούμε που ανοίξατε τα Στενά του Ορμούζ αλλά για εσάς παραμένει ο ναυτικός αποκλεισμός
Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για το διάστημα που θα διαρκέσει η εκεχειρία στο Λίβανο ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Μαγιάρ: «Ας σταματήσουμε τη μαζική καταστροφή εγγράφων που αποδεικνύουν την ευθύνη της κυβέρνησης Όρμπαν»
«Οποιοσδήποτε συμμετέχει, θα αντιμετωπίσει την αυστηρότητα του νόμου όταν θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση», προειδοποίησε ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
FILE PHOTO: Peter Magyar, leader of the opposition Tisza party, waves a Hungarian flag at a rally near the venue of ruling Fidesz party closed doors meeting where Prime Minister Viktor Orban discusses campaign issues with party officials in Kotcse, Hungary September 7, 2025. REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo