Κόσμος

Γαλλία: Ο Μακρόν επισκέφθηκε την οικογένεια του θύματος της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα

Tον σύζυγο της αστυνομικού που έχασε τη ζωή της χθες, Παρασκευή, σε επίθεση με μαχαίρι στο Ραμπουγιέ, κοντά στο Παρίσι, επισκέφθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν για να στηρίξει την “πολύ ταραγμένη και πολύ αξιοπρεπή” οικογένειά της, ανακοίνωσε η προεδρία.

Είχε προηγουμένως συναντηθεί, το πρωί, με τον αστυνομικό διοικητή του τομέα του Ραμπουγιέ, Τιερί Ροζνοβσκί, για να του εκφράσει “την απόλυτη υποστήριξή του, καθώς και στους συναδέλφους αστυνομικούς”, διευκρίνισε η προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αρχηγός του κράτους υποσχέθηκε την Παρασκευή ότι δεν θα “υποχωρήσει με κανέναν τρόπο”, μετά τη δολοφονία με μαχαίρι της αστυνομικού στο αστυνομικό τμήμα του Ραμπουγιέ, από έναν άνδρα που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

Σε υπουργική συνεδρίαση αναμένεται να μετάσχουν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί και υπηρεσίες (Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Ενόπλων Δυνάμεων) υπό τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Δεν έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος κάποια ενημέρωση μετά το τέλος αυτής της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού.

Ο Ζαν Καστέξ μετέβη σήμερα το πρωί σε αστυνομικό τμήμα στην Τουλούζη (νότια) για να επαναλάβει την “πλήρη αποφασιστικότητα του κράτους” στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατική απειλή.

Οι πρώτες προσαγωγές από το περιβάλλον του δράστη της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα του Ραμπουγιέ συνεχίστηκαν σήμερα και αναμένεται να βοηθήσουν τους ερευνητές να σχεδιάσουν το προφίλ του άνδρα, άγνωστου στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες, ο οποίος σκότωσε την Παρασκευή με μαχαίρι την αστυνομικό.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστικά σχέδια εξουσίας στην Τεχεράνη: Αλί Λαριτζανί, η επιλογή του Αλί Χαμενεΐ σε περίπτωση δολοφονίας του από τους Αμερικανούς
Ο πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Λαριτζανί ετοιμάζει τον αδελφό του ανώτατο ηγέτη Σάντεγκ για διάδοχο του Χαμενεΐ - ΗΠΑ και Ιράν σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη υπό την απειλή πολέμου
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ έχει επιλέξει τον Αλί Λαριτζανί, κορυφαίο αξιωματούχο εθνικής ασφάλειας, ως υπηρεσιακό υπεύθυνο σε περίπτωση δολοφονίας του