Ελλάδα

Πάσχα: Το μυστικό για να κερδίσετε στο τσούγκρισμα των αυγών (vid)

Αν είστε από αυτούς που θέλουν πάντα να κερδίζουν ή συνηθίσατε να σας αφήνουν να κερδίζετε στο τσούγκρισμα των αυγών όταν ήσασταν παιδιά το Πάσχα σας έχουμε τη λύση.

Τον γρίφο λύνει η φυσική, καθώς με λίγες απλές γνώσεις μπορείτε να αναδειχθείτε νικητές στο πιο δημοφιλές σπορ του Πάσχα.

Με τις οδηγίες της επιστημονικής συνεργάτη του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών Τίνας Νάντζου μπορείτε να… τα σπάσετε όλα.

Μεγάλο ρόλο παίζει το κέλυφος και εκεί κρύβεται το μυστικό στο τσούγκρισμα των αυγών. Αν χτυπήσουμε στην κορυφή τότε η δύναμη θα πάει σε όλο το κέλυφος συμμετρικά και το αυγό θα αντέξει την κρούση. Αν τσουγκρίσουμε λίγο στραβά τότε θα σπάσει το τσόφλι.

Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξουμε μικρά και καλοβρασμένα αυγά. Χτυπάμε με την κορυφή του αυγού μας το άλλο αυγό και λίγο πλάγια αν μπορέσουμε, ενώ παράλληλα το κρατάμε σφιχτά για να βελτιώσουμε την αντοχή του.

Αν μάλιστα διαλέξουμε βιολογικά ή αυγά ελευθέρας βοσκής που έχουν πιο σκληρό τσόφλι και αντέχουν περισσότερο το ποσοστό επιτυχίας ανεβαίνει! 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ζέττα Μακρή για τον εκβιασμό από δημοσιογράφο: Αν χρειαζόμουν κάποιον να με υποστηρίξει δεν θα επέλεγα μέλος πάνελ πρωινάδικου
«Δεν είχαμε οικονομική συναλλαγή όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος γιατί δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ
Η Ζέττα Μακρή
1
Πανελλήνιες 2025: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το μηχανογραφικό – 6 βήματα για τη σωστή συμπλήρωσή του
«Επιτυχία είναι να αξιοποιήσει κανείς τα όποια μόρια συγκεντρώνει με έναν έξυπνο τρόπο, κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές με βάση τα στοιχεία της προσωπικότητάς του και τις ανάγκες τις αγοράς εργασίας»
Μαθητής κατά τη διάρκεια πανελληνίων εξετάσεων
Στη ΜΕΘ 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στα Χανιά - Είχε πιει ο οδηγός
Ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, μετά από αλκοτέστ, βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πέραν του επιτρεπτού ορίου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου
Τροχαίο στα Χανιά
1