Ελλάδα

Μόσιαλος: Οι προϋποθέσεις για να «πετάξουμε» τις μάσκες

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την πρόταση Μπάιντεν για την άρση προστασίας στις πατέντες των εμβολίων για τον κορονοϊό μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως «είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και χρειάζονται διεργασίες για να βρεθεί λύση, αλλά αν δεν κάνουμε κάτι τους επόμενους τρεις μήνες δεν θα «τελειώσουμε» με το πρόβλημα του κορονοϊού μέσα στον χρόνο».

Επεσήμανε επίσης «σε πολλές περιοχές θα υπάρξει τερματισμός του προβλήματος τους επόμενους μήνες, όμως σε άλλες περιοχές θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων με διασπορά του ιού και επομένως με μεταλλάξεις με τις οποίες θα βρεθούμε αντιμέτωποι και έτσι το πρόβλημα θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια».

Αναφορικά με την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία «θερίζει» την Ινδία με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά είπε πως «η Ινδία λέει ότι το εμβόλιο που παράγεται στην χώρα, το Novavax, αντιμετωπίζει την ινδική μετάλλαξη, ενώ φαίνεται ότι την αντιμετωπίζουν και τα εμβόλια των άλλων εταιρειών».

Για το πότε θα πετάξουμε τη μάσκα, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι «όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και φτάσουν σε ένα επίπεδο 50%-60% στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο, όμως σε εσωτερικούς χώρους και κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Αττική και κυρίως για τους εργασιακούς χώρους, θα πρέπει το ποσοστό αυτό να είναι πάνω από το 60% και κάτι τέτοιο αργεί να γίνει».

Τέλος κάλεσε εκ νέου όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ενάντια στον κορονοϊό, λέγοντας «θέλουμε όλο και περισσότερους και μάλιστα ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 3
Ανανεώθηκε πριν 8 λεπτά
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου