Ελλάδα

Στάση εργασίας σήμερα στο μετρό

Χωρίς μετρό θα μείνει σήμερα, Τετάρτη 26 Μαϊού, η πρωτεύουσα, από την έναρξη της λειτουργίας του έως τις 10 το πρωί, λόγω της στάσης εργασίας που ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, παρά το γεγονός ό,τι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Με νεότερο δελτίο τύπου, το ΣΕΛΜΑ ανακοινώνει ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμες 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού έχει λάβει και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

“Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.

Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους” επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλούσε με γενναιότητα για τον καρκίνο – «Μου αφαίρεσαν μισό πνευμόνι»
Το 2022, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό αγωγή, προσβλήθηκε και από κορονοϊό, μετά από ταξίδι στην Κύπρο για συναυλίες που έδωσε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Διονύσης Σαββόπουλος
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης