Κόσμος

ΝΑΤΟ: Διαβεβαιώσεις Ερντογάν στον Μακρόν για αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων από τη Λιβύη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να αποχωρήσουν οι ξένοι μισθοφόροι από το λιβυκό έδαφος το συντομότερο δυνατόν.

«Συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την απόσυρση (των ξένων μισθοφόρων). Όμως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς τους δύο. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επιβεβαίωσε στη συνάντησή μας την επιθυμία του να αποχωρήσουν από το λιβυκό έδαφος, όσο το δυνατόν συντομότερα, οι ξένοι μισθοφόροι, οι ξένοι μαχητές», είπε ο Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς οι σχέσεις του Παρισιού με την Άγκυρα επιδεινώθηκαν, σε μεγάλο βαθμό λόγω της κρίσης στη Λιβύη.

Η Τουρκία ανέπτυξε στρατό στη Λιβύη, με βάση μια συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας αυτής. Έστειλε επίσης χιλιάδες Σύρους μαχητές στη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Παγώνει ο Λεκορνί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Αντιμέτωπος με την απειλή πρότασης μομφής, ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί ανακοίνωσε την αναστολή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού του 2023 έως τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί
Ανανεώθηκε πριν 1 λεπτό
Η εθνική απεργία στο Βέλγιο καθήλωσε αεροδρόμια και μέσα μαζικής μεταφοράς - 100.000 διαδηλωτές κατά των μέτρων λιτότητας
Τα αιτήματα που προβάλλουν τα τρία μεγάλα συνδικάτα και όλοι οι διαδηλωτές που λαμβάνουν μέρος στην απεργία είναι κυρίως οι ποιοτικές θέσεις εργασίας και οι δίκαιες συντάξεις
Η απεργία στο Βέλγιο 1