Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Αποσύρεται άρον – άρον κοτόπουλο από ράφια σούπερ μάρκετ

Στην απόσυρση παρτίδας φιλέτου κοτόπουλου προχώρησε ο ΕΦΕΤ, αφού κρίθηκε επικίνδυνο για όσους το καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε συσκευασίες από φιλέτο στήθους κοτόπουλου με προέλευση στην Ολλανδία, που πωλείται στα ράφια του σούπερ μάρκετ για επαγγελματίες, Mart.

Το προϊόν βρέθηκε να έχει σαλμονέλα. 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία:

Παρασκεύασμα από φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα κατεψυγμένο σε πλαστικό περιέκτη 1000 gr περίπου, με ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 07/04/2021 και ημερομηνία ανάλωσης 07/10/2022, που παράγεται στην Ολλανδία, (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: N.VRIESEKOOP BV ΟΛΛΑΝΔΙΑ Biestkampweg 2, 5249 JV Rosmalen Netherlands, NL 5582 EG.), με την εμπορική ονομασία «IQF VRIESEKOOP» και διατίθονταν από την επιχείρηση «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ» και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην παρακάτω) να μην το καταναλώσουν»

kotopoulo

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
47χρονος στα Χανιά ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του με μαγκούρα – Είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία
Στο νοσοκομείο το με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε η γυναίκα - Ο δράστης κακοποίησε το θύμα μπροστά στα μάτια του 15χρονου παιδιού τους - Μετά το περιστατικό το έβαλε στα πόδια και αναζητείται ακόμη από τις αρχές
Γυναίκα
Τη Δευτέρα θα απολογηθεί η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή και οι συνεργοί της στη δολοφονία του
Η γυναίκα επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του πρώην συζύγου της ενώ ο σύντροφος της ομολόγησε ότι σκότωσε τον 43χρονο με εντολή της και με τη βοήθεια τριών συνεργών του
Οι συλληφθέντες για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή οδηγούνται στην Ευελπίδων
Ανανεώθηκε πριν 19 λεπτά
2