Κόσμος

Φλόριντα: Τέλος οι έρευνες για επιζώντες στα χαλάσματα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε

Tέλος στην έρευνα για επιζώντες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε μέσα στη νύχτα την 24η Ιουνίου στη Φλόριντα αποφάσισαν να βάλουν τα σωστικά συνεργεία , ανακοίνωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία αυτή με τουλάχιστον 54 νεκρούς, κατά τον πιο πρόσφατο αλλά ακόμη προσωρινό απολογισμό των θυμάτων, καθώς σχεδόν ενενήντα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Με βαθιά θλίψη σας ανακοινώνω ότι το απόγευμα πήραμε την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να περάσουμε από τη φάση της έρευνας και διάσωσης σε αυτή της περισυλλογής» των πτωμάτων, ήταν τα λόγια της Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, διευκρινίζοντας ότι 86 κάτοικοι του κτιρίου παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι έρευνες 24 ώρες το 24ωρο εδώ και δύο εβδομάδες στον σωρό των συντριμμιών αυτής που ήταν 12ώροφη πολυκατοικία μπροστά στη θάλασσα στην κοινότητα Σέρφσαϊντ δεν επέτρεψε να ανασυρθεί κανένας επιζών, πέρα από έναν έφηβο την ημέρα της καταστροφής.

Να σημειωθεί ότι μέλη σωστικών συνεργείων από το Μεξικό και το Ισραήλ με μεγάλη εμπειρία σε επιχειρήσεις του είδους συμμετείχαν στις έρευνες στο πλευρό των αμερικανών συναδέλφων τους στα συντρίμμια. Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέπεσε με τρόπο που ακόμη δεν έχει εξηγηθεί, αν και το κτίριο είχε φθορές.

Ό,τι απέμενε όρθιο από την πολυκατοικία κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενο τρόπο το βράδυ της Κυριακής, καθώς η αστάθειά του ήγειρε κίνδυνο για τη ζωή των μελών των σωστικών συνεργείων. Οι ομάδες μπόρεσαν κατόπιν να συνεχίσουν την έρευνα σε σημεία όπου δεν είχαν μπορέσει να φθάσουν.

Στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις καθώς η Φλόριντα πληττόταν από την τροπική καταιγίδα Έλσα.

Πριν το ανακοινώσει σε δημοσιογράφους η κυρία Λιβάιν Κάβα, ο Ρέι Τζαντάλα, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, είχε ενημερώσει κατ’ ιδίαν τα μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα τερματιζόταν, καθώς οι πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζήσαντες είναι «μηδενικές».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 4
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν