Κόσμος

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο αρχηγός της MI5 προειδοποιεί για απειλές από εχθρικές χώρες

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αρχηγός της MI5, των εσωτερικών υπηρεσιών Πληροφοριών, των υπηρεσιών αντικατασκοπείας, σήμανε συναγερμό. Ο Κεν ΜακΚάλουμ προειδοποιεί για απειλές προερχόμενες από εχθρικές χώρες.

Μάλιστα, ο αρχηγός της MI5 κατονομάζει την Κίνα και τη Ρωσία, καλώντας τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή απέναντι στην τρομοκρατική απειλή.

«Συν των χρόνω, πρέπει να δημιουργήσουμε στον κόσμο την ίδια συνείδηση και αντίσταση απέναντι στις κρατικές απειλές, όπως το κάναμε με την τρομοκρατία με το πέρασμα των χρόνων», λέει ο Κεν ΜακΚάλουμ σε ομιλία που θα απευθύνει στην έδρα της υπηρεσίας του, του MI5, στο Λονδίνο.

Οι στόχοι δεν περιορίζονται στην κυβέρνηση, στους θεσμούς και σε ορισμένους ιδιώτες, τονίζει, κάνοντας λόγο για κατασκοπευτικές ενέργειες, αλλά και κυβερνοεπιθέσεις και εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Ηνωμένο Βασίλειο: Τα στοιχεία της MI5 για απειλές τρομοκρατίας

«Έχουμε εντοπίσει περισσότερες από 10.000 καλυμμένες προσεγγίσεις συνηθισμένων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο από ξένους κατασκόπους, που επεδίωκαν να τους χειραγωγήσουν», αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας του του Κεν ΜακΚάλουμ.

«Βλέπουμε τις ανακαλύψεις λαμπρών πανεπιστημιακών και ερευνητών να έχουν κλαπεί ή αντιγραφεί» ή εταιρείες να στερούνται τα πλεονεκτήματα που έχουν εργασθεί για να δημιουργήσουν», επισημαίνει.

«Αν τους αφήσουμε την παραμικρή ευκαιρία, οι εχθρικοί παράγοντες θα βραχυκυκλώσουν έρευνα ή επενδύσεις ετών. Αυτό γίνεται σε μεγάλη κλίμακα. Και αυτό μας πλήττει όλους. Τις βρετανικές θέσεις απασχόλησης, τις βρετανικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το βρετανικό μέλλον».

«Αν εργάζεστε σε μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας ή σε επιστημονικές έρευνες αιχμής ή εξάγετε προς ορισμένες αγορές, παρουσιάζετε ενδιαφέρον – περισσότερο ενδιαφέρον από όσο μπορείτε να φαντασθείτε – για τους ξένους κατασκόπους. Μην φοβάστε, αλλά να βρίσκεστε σε επιφυλακή».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει στον Λευκό Οίκο τους ηγέτες του Κονγκό και της Ρουάντας για την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης
Οι πρόεδροι της Ρουάντας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό θα υπογράψουν στον Λευκό Οίκο μια συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Ουάσιγκτον
Ντόναλντ Τραμπ
Στους 1.160 οι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες σε Ινδονησία και Νοτιοανατολική Ασία - Τεράστιες καταστροφές στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα, τουλάχιστον 390 είναι οι νεκροί και 352 οι αγνοούμενοι - Πρόκειται για τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί μετά το τσουνάμι του 2004
Άνθρωποι περπατούν μέσα σε πλημμυρισμένο δρόμο, μετά τον κυκλώνα Ditwah στην Κελάνια της Σρι Λάνκα
Ερντογάν: «Η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει στρατηγική προτεραιότητά μας»
Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μαύρη Θάλασσα και την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν