Κόσμος

Ανελέητος ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική: Έσπασε το φράγμα των 3 εκατ. κρουσμάτων στο Μεξικό

Mεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών συνεχίζει να φέρνει η πανδημία στην Λατινική Αμερική. Βραζιλία και Μεξικό συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 727 ασθενείς με κορονοϊό και διαγνώστηκαν 22.711 κρούσματα. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το χρονικό σημείο σε 246.203 νεκρούς επί συνόλου 3.020.596 μολύνσεων.

Όμως ο απολογισμός αυτός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, χαρακτηρίζεται υποτιμημένος. Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού υπολόγισε την 30ή Ιουνίου, με βάση δεδομένα από τα ληξιαρχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα, πως οι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό πιθανόν είναι σχεδόν κατά 60% περισσότεροι από τους επισήμως επιβεβαιωμένους.

975 θάνατοι σε 24 ώρες στην Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 975 ασθενείς με την COVID-19, από 1.211 την προηγουμένη, ενώ διαγνώστηκαν 32.443 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει επισήμως ως αυτό το στάδιο 565.748 θανάτους επί συνόλου 20 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επιστροφή του Τόνι Μπλερ στη Μέση Ανατολή – Τι σημαίνει ο ρόλος που του επιφυλάσσει ο Τραμπ στη Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει στον Τόνι Μπλερ κεντρικό ρόλο στη μελλοντική διοίκηση της Γάζας – μια αποστολή που προκαλεί αντιδράσεις, είκοσι χρόνια μετά την εισβολή στο Ιράκ
Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ
Πέθανε η Τζόαν Μπένετ Κένεντι σε ηλικία 89 ετών: Ήταν η πρώτη σύζυγος του γερουσιαστή Τεντ Κένεντι
Είχε αποκτήσει τρία παιδιά μαζί με τον αδερφό του αείμνηστου Τζον Φ. Κένεντι: την τηλεοπτική παραγωγό, Κάρα Κένεντι, τον πρώην βουλευτή Πάτρικ Τζόζεφ Κένεντι και τον πρώην γερουσιαστή Έντουαρντ Μ. Κένεντι
Ο Έντουαρντ Μ. Κένεντι (Τεντ), και η Τζόαν Μπένετ, φωτογραφίζονται μετά το γάμο τους στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ στο Μπρονξβίλ της Νέας Υόρκης, στις 29 Νοεμβρίου 1958. Ο αδελφός του γαμπρού, Τζον Φ. Κένεντι, φαίνεται στο βάθος