Κόσμος

Συνελήφθη για βιασμό ο σταρ της κινέζικης ποπ Κρις Γου

Ο δημοφιλής ποπ σταρ στην Κίνα, Κρις Γου (Kris Wu) συνελήφθη στην αρχή της εβδομάδας, στο Πεκίνο με την κατηγορία του βιασμού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα 19χρονη κατήγγειλε τον 30χρονο Κινεζο-Καναδό σταρ ότι την βίασε, όταν εκείνη ήταν 17 ετών. Και άλλες καταγγελίες για βιασμό σε βάρος του Γου ερευνώνται από τις αρχές.

Η influencer, Du Meizhu είπε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Γου – το κινέζικο όνομα του οποίου είναι Γου Γιφάν – ενώ ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Επικοινωνίας της Κίνας στο Πεκίνο. Τότε ήταν 17 ετών.

Οι καταγγελίες της εμφανίστηκαν πρώτη φορά τον περασμένο μήνα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε ότι ο Γου της έδωσε αλκοόλ σε ένα πάρτι και την βίασε και ότι έχει κάνει το ίδιο σε τουλάχιστον άλλες επτά νεαρές γυναίκες.

Ο Κρις Γου είναι πρώην μέλος του κινεζο-νοτιοκορεατικού συγκροτήματος EXO, της K-pop. Αποχώρησε από το συγκρότημα το 2014 για να ακολουθήσει σόλο καριέρα ως τραγουδιστής, ηθοποιός και μοντέλο. Στην Κίνα συμμετείχε ως κριτής και ως μέντορας σε διάφορα μουσικά ριάλιτι σόου και το 2018 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Universal Music.

Ο σταρ της ποπ απορρίπτει τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της 19χρονης για δυσφήμιση.

«Συνάντησα αυτή τη γυναίκα μόνο μία φορά στις 5 Δεκεμβρίου 2020 ενώ ήμουν με μια παρέα φίλων… δηλώνω ότι δεν έχω κάνει ποτέ κάτι σαν «επιλογή παλλακίδων», εξαναγκασμό γυναικών σε σεξ, νάρκωση ατόμων για βιασμό και δεν είχα σχέση με ανήλικα κορίτσια! Αν όντως είχα αυτή η συμπεριφορά, σίγουρα θα πήγαινα με τη θέλησή μου στη φυλακή» ανέφερε ο Κρις Γου.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, πολλά brand, όπως Louis Vuitton, Bulgari, L’Oreal και Porsche διέκοψαν τη συνεργασία τους με Κρις Γου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παλαιστίνιος ο άνδρας που επιτέθηκε με καρέκλα σε ραβίνο στη Γαλλία - «Βρέθηκα στο έδαφος, ένιωσα αίμα να τρέχει»
Ο ραβίνος είπε πως είναι συνηθισμένος «σε όχι και τόσο φιλικά βλέμματα, κάποιες δυσάρεστες λέξεις, κόσμος να περνάει από δίπλα του και να φτύνει στο έδαφος»
Ο Γάλλος ραβίνος Elie Lemmel μετά την επίθεση που δέχθηκε σε βεράντα καφετέριας στο προάστιο Neuilly-sur-Seine του Παρισιού