Κόσμος

Κορονοϊός – Γαλλία: Θέλουν να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου σε 18 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τις αρχές του 2022

Η Γαλλία βάζει στόχο να έχει χορηγήσει την τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού σε 18 εκατομμύρια ανθρώπους, μέχρι τις αρχές του 2022, όπως δήλωσε αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ανωτάτη Αρχή Υγείας της Γαλλίας έκανε σύσταση για την χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 65 ετών και σε εκείνους με υποκείμενα νοσήματα.

Ανακοινώνοντας ότι οι υποψήφιοι για την τρίτη δόση εμβολίου μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους από χθες, ο Γάλλος αξιωματούχος εξήγησε ότι πρόκειται για σημαντική υγειονομική απαίτηση για την διεύρυνση της προστασίας, όπως δείχνουν μελέτες.

«Μιλάμε για 18 εκατομμύρια ανθρώπους περίπου οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τρίτη δόση. Ελπίζουμε ότι 12,4 εκατομμύρια θα έχουν λάβει την αναμνηστική δόση μέχρι το τέλος του έτους και οι υπόλοιποι στις αρχές του επομένου», είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 58,8% του πληθυσμού στην Γαλλία έχει εμβολιασθεί πλήρως, ενώ περισσότερο του 65% έχει λάβει μία δόση αφού έχει νοσήσει από την Covid-19.

Το τέταρτο κύμα της επιδημίας υποχωρεί στην Γαλλία, ωστόσο η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει επιφυλακτική στάση εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς μετά τις θερινές διακοπές.

Οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, οι Γάλλοι χρειάζονται υγειονομικό πιστοποιητικό για να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και αθλητικές δραστηριότητες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 10