Κόσμος

Αφγανιστάν: Προσγειώθηκε στην Καμπούλ η πρώτη διεθνής πτήση μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν

Μια εμπορική πτήση της Pakistan International Airlines από το Ισλαμαμπάντ που προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, είναι η πρώτη διεθνής πτήση προς το Αφγανιστάν αφ’ ότου οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία.

Η πτήση αυτή των πακιστανικών κρατικών αερογραμμών επρόκειτο να μεταφέρει από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ ανθρώπους με έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα – αν και δεν κατέστη αμέσως γνωστό αν θεωρείται τακτική εμπορική πτήση ή ειδική πτήση τσάρτερ.

Είναι η πρώτη πτήση της PIA που προσγειώθηκε στην Καμπούλ μετά το τέλος της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων και της απομάκρυνσης ανθρώπων από το Αφγανιστάν σε μεγάλη κλίμακα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως πρόκειται για μία από τις πρώτες ενδείξεις οικονομικής εξομάλυνσης για τη χώρα και το κύριο διεθνές αεροδρόμιό της.

click4more: Τραγωδία στην Αλγερία με 13 νεκρούς από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Το αεροπλάνο της PIA, το οποίο προσγειώθηκε γύρω στις 10:30 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) δεν μετέφερε από το Ισλαμαμπάντ παρά πολύ λίγους ανθρώπους.

«Δεν υπήρχε σχεδόν κανείς μέσα στο αεροπλάνο, περίπου 10 άνθρωποι, ήταν ίσως περισσότερα μέλη του πληρώματος απ’ ό,τι επιβάτες», δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που επέβαινε στην πτήση αυτή από το Ισλαμαμπάντ.

Χθες, Κυριακή, ένας εκπρόσωπος της PIA είχε επιβεβαιώσει αυτή την πρώτη πτήση προς την Καμπούλ, διευκρινίζοντας πάντως ότι η εταιρεία εξακολουθούσε να εργάζεται για να γίνουν οι πτήσεις αυτές τακτικές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 800 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ινδονησία - Η σπάνια τροπική καταιγίδα «χτυπά» Μαλαισία και Ταϊλάνδη
Τουλάχιστον 176 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ταϊλάνδη και τρεις στη Μαλαισία ενώ ο απολογισμός των θανάτων έφθασε τους 604 στην Ινδονησία την Δευτέρα, με 464 ανθρώπους να αγνοούνται
Κορμοί δέντρων και συντρίμμια βρίσκονται μπροστά από ένα κατεστραμμένο σπίτι σε μια περιοχή που επλήγη από θανατηφόρες πλημμύρες μετά από έντονες βροχοπτώσεις στο Μπατάνγκ Τορού, Νότιο Ταπανουλί
Ο Άντριου είναι και επίσημα θνητός αφού του αφαιρέθηκαν και οι τελευταίοι τίτλοι – Νέα εποχή στη βρετανική μοναρχία
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου διαγράφηκε από τα μητρώα δύο εκ των σημαντικότερων ταγμάτων της βρετανικής μοναρχίας: το Τάγμα της Περικνημίδας και το Βασιλικό Βικτωριανό Τάγμα
Ο πρίγκιπας Άντριου