Συμβαίνει τώρα:
Τροχαίο στον Κηφισό στο ρεύμα προς Λαμία - Έντονη κίνηση στο σημείο
Ελλάδα

Κορονοϊός: Με rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών στους εσωτερικούς χώρους σε εστίαση και ψυχαγωγία

Τις επόμενες ώρες -το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης, 14.09.2021- αναμένεται να λυθεί η ασάφεια που προέκυψε σχετικά με το αρχικό ΦΕΚ για τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και την είσοδο στον εσωτερικό χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας, των ανηλίκων 12 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, κάτι που ισχύει από αύριο για τους ενήλικους.

Το μέτρο αφορά εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια μεταξύ άλλων, όπου ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ

Σε ό,τι αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους σε αυτές τις επιχειρήσεις μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

ανήλικοι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πλέον θα υπάρξει τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρινίζεται ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων εστίασης, με rapid test 48 ωρών.

Ενδεικτικό, είναι και το ότι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ανάρτηση του στα social media αναφερόταν στα ίδια μέτρα, λέγοντας όμως ότι οι νέοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Με πληροφορίες από: ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
«Η άρνηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εκπληρώσει το κατά νόμο καθήκον του σε μια τόσο σημαντική υπόθεση αποτελεί θεσμική εκτροπή» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Συγκλονίζει η μία από τους τραυματίες από την επίθεση του 89χρονου στο Πρωτοδικείο: «Μπήκα στον φωταγωγό για να γλιτώσω»
«Είδα ότι αιμορραγούσα πολύ από το αριστερό μου πόδι. Ήρθε το ΕΚΑΒ και μου είπαν ότι έχω θραύσματα από σκάγια στο πόδι μου» λέει η υπάλληλος του Πρωτοδικείου
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα