Κόσμος

ΕΜΑ: Αναγκαίος ο πλήρως εμβολιασμός των πολιτών για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός

Ο πλήρως εμβολιασμός των πολιτών είναι αναγκαίος για να νικηθεί η πανδημία του κορονοϊού επανέλαβε ο επικεφαλής της στρατηγικής για τα εμβόλια και αντιμετώπισης απειλών υγείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) Μάρκο Καβαλέρι κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου.

Παράλληλα, όσον αφορά την τρίτη δόση εμβολίων για τον κορονοϊό, ανέφερε ότι «οι αποδείξεις είναι πιο ξεκάθαρες σχετικά με την ανάγκη να εξετάζουμε αυτή την οπτική για ανθρώπους που είχαν «φτωχή» ανταπόκριση, όπως είναι ανοσοκατεσταλμένοι. Εκείνοι με πολύ αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να χρειαστούν επιπλέον δόση».

Επισήμανε ότι «μελέτες που αφορούν στους ανοσοκατεσταλμένους έχουν δείξει ότι αυτή η ομάδα δεν ανταποκρίνεται πάντα στο εμβόλιο και μία τρίτη δόση mRna εμβολίου μετά την δεύτερη, τουλάχιστον έναν μήνα μετά τη δεύτερη, μπορεί να αυξήσει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού».

«Τέτοια στοιχεία είναι υπό εξέταση για το Comirnaty και το Spikevax από την επιστημονική μας επιτροπή (CHMP) Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση, η οποία μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, θα αξιολογήσει εάν κάποια συγκεκριμένη σύσταση μπορεί να συμπεριληφθεί στις πληροφορίες των προϊόντων», προσέθεσε ο κ. Καβαλέρι.

Τέλος, σημείωσε ότι ορισμένα κράτη-μέλη έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων σε επιλεγμένες ομάδες πολιτών για να προστατευτούν προληπτικά με το δεδομένο ότι πλησιάζει ο χειμώνας, τονίζοντας ότι «ο ΕΜΑ αναγνωρίζει πλήρως τον λόγο αυτής της απόφασης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αργεί πολύ η ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - Το «ναυάγιο» των συνομιλιών, οι ελιγμοί του Πούτιν και όσα δεν συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη
Η συντομία και το περιορισμένο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων έδωσαν στους αναλυτές περισσότερους λόγους να αμφιβάλλουν για το αν η Ρωσία επιθυμεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4