Ελλάδα

Κορονοϊός – Νίκος Τζανάκης: 3.000 επιπλέον νεκροί μέχρι τις γιορτές – Όλοι θα μολυνθούν

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού και το εμβόλιο στη χώρα μας. 

Ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως μέχρι τις γιορτές θα έχουμε επιπλέον τρεις χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό και ο μόνος τρόπος να μειωθούν είναι αν κάνει το εμβόλιο πάνω από το 65 με 70% του πληθυσμού της χώρας.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν δεν πιάσουμε το 65% με 67% κάλυψη προβλέπουμε πάνω από 800 θανάτους κάθε μήνα τους επόμενους μήνες πρόσθεσε ο καθηγητής: «Σχεδόν όλοι θα μολυνθούν τους επόμενους μήνες, όσο περνάει η φυσική ανοσία μαζί με την μικρή τεχνητή ανοσία των εμβολιασμών. Ελπίζω αυτό να κατασταλεί, αλλά μέχρι τότε θα έχουμε αυτή την εκατόμβη αν δεν σπεύσουμε να εμβολιαστούμε».

«Θα ήμουν ευχαριστημένος αν είχαμε 65% και πάνω εμβολιαστική κάλυψη. Πολλές χώρες άνοιξαν μετά το 65% κάλυψη, και φαίνεται ότι τα πράγματα δεν έχουν επιδεινωθεί. Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε δεν περιμένουμε μεγάλο αποτύπωμα, τηρουμένων των αναλογιών. Αν όμως το μέτρο καταστρατηγηθεί και δεν έχουμε προσεκτικούς ελέγχους, αναμιχθούν ανεμβολίαστοι με εμβολισμένους, θα έχουμε πρόβλημα» τόνισε.

 

Εξήγησε, πως ο μέσος όρος των θανάτων από την 1 έως τις 20 Σεπτεμβρίου ήταν 38 θάνατοι ημερησίως, ενώ από 20 Σεπτεμβρίου ο μέσος όρος έπεσε στους 31 νεκρούς ημερησίως. 

Όπως είπε το τέταρτο κύμα εξελίσσεται σε κύμα ανεμβολίαστων: «Το 80% με 90% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι, το 90% και πάνω των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και πάνω από το 95 – 96% των νεκρών είναι ανεμβολίαστοι. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι με μαγικό τρόπο τώρα θα είχαμε 1 με 5 θανάτους την ήμερα. Πάντως, διευκρίνισε ότι δε θα πάμε σε 4.000 και 5.000 κρούσματα ημερησίως θα πάμε μεταξύ 2.000 και 2.500 ενδεχομένως, θα έχουμε και πτώση, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα μέτρα».

Σχετικά με τις παρελάσεις έκανε λόγο για επιτηρούμενη και οργανωμένη κινητικότητα αρκεί να υπάρχουν κανόνες μη συνωστισμού και να υπάρχουν αραιότεροι σχηματισμοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους η μητέρα του αρχηγού και άλλα 2 άτομα για παράνομες επιδοτήσεις
Η μητέρα του κατηγορούμενου αρχηγικού μέλους αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση καταβολής εγγύησης 60.000 ευρώ
Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
8
Φοινικούντα: Τα διαγραμμένα μηνύματα, τα λάθη του ανιψιού και οι δύο γυναίκες που μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών
Οι Αρχές αναζητούν έναν 30χρονο συνεργό που φέρεται να είναι στο εξωτερικό ενώ στο κάδρο των ερευνών για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα έχουν μπει και δύο γυναίκες
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Η Nova προσφέρει και αυτά τα Χριστούγεννα ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση για όλους στο κορυφαίο περιεχόμενο της EON!
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Nova υλοποιεί την ενέργεια που έχουν αγκαλιάσει χιλιάδες οικογένειες και δίνει τη δυνατότητα σε όλη την Ελλάδα έως τις 11 Ιανουαρίου 2026, να απολαύσει το ασύγκριτο περιεχόμενο της πλατφόρμας EON
Η Nova προσφέρει και αυτά τα Χριστούγεννα ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση για όλους στο κορυφαίο περιεχόμενο της EON!
Επεισοδιακή καταδίωξη 23χρονης στα Ιωάννινα - Είχε μέσα σε τζιπ 215 κιλά κάνναβης και τον 2,5 ετών γιο της
Μέσα στο τζιπ, το οποίο ήταν φορτωμένο με 118 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 215 κιλών, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν και ο 2,5 ετών γιος της γυναίκας
Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε στα Γιάννενα