Ελλάδα

Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη για το «γενέθλιο δώρο στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θέλουμε η επετειακή χρονιά να είναι ένα έτος οδοδείκτης για το μέλλον και για αυτό επιλέξαμε δράσεις που ανοίγουν παράθυρο στο αύριο» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε τη δράση της Επιτροπής «Φόρουμ: Η Ελλάδα το 2040». «Οι αλλαγές που συμβαίνουν  γύρω μας είναι κοσμογονικές και εξαιρετικά γρήγορες, σε ένα τοπίο που αλλάζει τόσο δυναμικά οφείλουμε να αναζητήσουμε έναν οδικό χάρτη για να πορευθούμε. Και αυτό επιδιώκει το “Φόρουμ: Η Ελλάδα το 2040”. Ένα γενέθλιο δώρο για το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος», είπε χαρακτηριστικά η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και εξήγησε το πώς λειτούργησε η Επιτροπή για τη διοργάνωσή του.

  • Αρχικά απευθύνθηκε σε 16 σημαντικούς θεσμικούς φορείς της χώρας και τους ζήτησε να περιγράψουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που θα συναντήσει ο τομέας τους στο άμεσο μέλλον.
  • Στη δεύτερη ενότητα, έδωσε τη δυνατότητα σε 10 ομάδες εργασίας από την κοινωνία των πολιτών, με συντονιστές μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής, να μελετήσουν θέματα του ενδιαφέροντός τους, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό ζήτημα και να καταθέσουν τα συμπεράσματά τους.
  • Στην τρίτη ενότητα κάλεσε διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο γερουσιαστής Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της αμερικανικής Γερουσίας, ο Τόμας Μπαχ Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, να σκιαγραφήσουν το διεθνές τοπίο.

Όλη η δουλειά που θα προκύψει θα αποτυπωθεί στη «Λευκή Βίβλο: Η Ελλάδα το 2040», η οποία θα είναι στη διάθεση της Πολιτείας και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει στη Βουλή, παρουσία του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων όλων των ομάδων που εργάστηκαν για μήνες, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι.  

Από το μεσημέρι και μετά θα μπορεί ο κάθε πολίτης να παρακολουθήσει διαδικτυακά, λόγω των ορίων που θέτει η πανδημία, τις παρουσιάσεις όλων των ομάδων που εργάστηκαν για το Φόρουμ και τα συμπεράσματά τους στην πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Επιτροπή.

Με απλή εγγραφή, προφανώς δωρεάν, καθώς η Επιτροπή θέλει να έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες, μπορεί όποιος το επιθυμεί να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις που τον ενδιαφέρουν χωρίς όριο κοινού.

Το πρόγραμμα και όλες οι λεπτομέρειες θα αναρτηθούν την Κυριακή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Άκη Παυλόπουλου και της Ευλαμπίας Ρέβη η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη αναφέρθηκε και στην κοινωνική προσφορά της Επιτροπής, τις κλίνες ΜΕΘ που δώρισε στο ΕΣΥ, το «καινοτόμο φάρμακο» για Covid-19 που χρηματοδότησε, αλλά και τη διάθεση εσόδων του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής για τις πυρόπληκτες περιοχές. Μίλησε ακόμη για τις 140 δράσεις της Επιτροπής που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε όλη την Ελλάδα και σε 31 χώρες και άλλες 100 που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ απομένουν δεκάδες ακόμη μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε όλη τη συνέντευξη

  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δημητρακόπουλος: Μειωμένες ζημίες για Τσιάρα, Μηταράκη, Παπακώστα από την έκθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Υποτιμάται η κοινή λογική εάν πιστέψουμε ότι ένας υπουργός παραβίασε το συνταγματικό του καθήκον για να ενισχυθεί παράνομα κάποιος αγρότης ή κτηνοτρόφος με 3000 ή 7000 ευρώ»
Μιχάλης Δημητρακόπουλος
«Έλεγε ότι θα σε πυροβολήσω και θα σου ρίξω χειροβομβίδα» - Τρόμος για 22χρονη στην Κρήτη από τον πρώην σύντροφό της
Ο 26χρονος δράστης είχε συλληφθεί πρόσφατα για εξύβριση και απειλή σε βάρος γυναίκας, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της τότε συζύγου του
woman raised her hand for dissuade, campaign stop violence against women. Asian woman raised her hand for dissuade with copy space, black and white color