Κόσμος

Κατεχόμενα: Ο Ερντογάν όρισε «κυβερνήτη» τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουατ Οκτάι

Και καθήκοντα κυβερνήτη των κατεχομένων έχει αναλάβει ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, μετά από εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πέραν του ότι γενικά αποφασίζει για τον κατάλογο των «υπουργών», η Άγκυρα φαίνεται να εστιάζει ιδιαίτερα στα «υπουργεία» οικονομικών και εσωτερικών για την προώθηση των «υπηκοοτήτων», θέμα που χειρίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 Η «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, όπως αναφέρει το philenews.com, έχει εποπτικό ρόλο, φροντίζοντας για την ενημέρωση της Άγκυρας και την διεκπεραίωση των εντολών. Πληροφορίες αναφέρουν πως το καθεστώς Ερντογάν δεν εμπιστεύεται τους Τουρκοκύπριους πολιτικούς και με τις παρεμβάσεις του επιχειρεί να περιορίσει τον ρόλο τους.

Για την Άγκυρα, πέραν του ότι αποφασίζει για τον κατάλογο των «υπουργών», η προσοχή εστιάζεται ιδιαίτερα στα «υπουργεία» οικονομικών (λόγω των τουρκικών κονδυλίων) και εσωτερικών, για την προώθηση των «υπηκοοτήτων», θέμα που χειρίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι σαφές ότι οι εν λόγω παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με τον στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου. Ωστόσο, υπάρχουν – όπως αναφέρει το philenews.com – και προσωπικές δράσεις, επιχειρηματικού χαρακτήρα από την οικογένεια Ερντογάν και τους φίλους του. Το σχέδιο Κύπρος, έχει αναλάβει ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Με πληροφορίες από philenews.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπογράφουν νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τον τερματισμό των συγκρούσεων στα σύνορά τους
Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι η Ταϊλάνδη, μετά την τήρηση της εκεχειρίας για 72 ώρες, θα επαναπατρίσει 18 καμποτζιανούς στρατιώτες που κρατούσε αιχμαλώτους από τις προηγούμενες συγκρούσεις τον Ιούλιο
Ο υπουργός Άμυνας της Καμπότζης Tea Seiha και ο υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης Natthaphon Narkphanit ποζάρουν με έγγραφα κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της Γενικής Επιτροπής Συνόρων (GBC) σε συνοριακό σημείο ελέγχου, στην επαρχία Chanthaburi
Στο σκοτάδι και στο έλεος του χειμώνα το Κίεβο από τις ρωσικές επιθέσεις - Χωρίς ρεύμα και θέρμανση χιλιάδες κάτοικοι
«Άρρωστη η Μόσχα που με σχεδόν 500 drones και 40 πυραύλους χτυπάει μη στρατιωτικές υποδομές μέσα στην εορταστική περίοδο» τόνισε ο Ζελένσκι
Ρωσικό πλήγμα στο Κίεβο
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
13