Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τραγωδία στην Ινδία: Πέθαναν νεογέννητα από φωτιά σε νοσοκομείο

Τραγωδία στην Ινδία: Πέθαναν νεογέννητα από φωτιά σε νοσοκομείο

Τέσσερα νεογέννητα βρέφη έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (08.11.2021) σε νοσοκομείο στην κεντρική Ινδία.

Η φωτιά ξέσπασε σε μονάδα αυξημένης φροντίδας νεογνών κρατικού νοσοκομείου. Ήταν μια ακόμη πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Ινδίας, ειδικά σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), τους τελευταίους μήνες.

Από την πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους τέσσερα από 40 νεογνά. Τα υπόλοιπα βρέφη που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κάμλα Νεχρού, στην πολιτεία Μάντια Πραντές στην Κεντρική Ινδία, πολλά από αυτά λιποβαρή, μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες, ανέφερε ο υπουργός Ιατρικής Εκπαίδευσης Βισβάς Καϊλάς Σαράνγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

«Άλλα παιδιά δέχονται φροντίδες», ανέφερε αργότερα ο Σαράνγκ μέσω Twitter, προσθέτοντας πως διατάχθηκε να διενεργηθεί έρευνα για την πυρκαγιά.

Πυρκαγιές σε νοσοκομεία της Ινδίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους φέτος, ανάμεσά τους 10 το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μαχαράστρα, πολιτεία η οποία γειτνιάζει με τη Μάντια Πραντές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις