Κόσμος

Βρετανία – κορονοϊός: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς από την άνοιξη

Η κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε πως θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολισμό κατά του κορονοϊού των υγειονομικών του δημοσίου συστήματος υγείας από την 1η Απριλίου.

Έπειτα από μια διαβούλευση για το θέμα, «κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλοι όσοι εργάζονται για το NHS», το δημόσιο σύστημα υγείας, «και στην κοινωνική πρόνοια θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Υγείας στη Βρετανία, Σατζίντ Τζαβίντ.

«Πρέπει να αποφύγουμε το κακό που μπορεί να προληφθεί και να προστατεύσουμε τους ασθενείς στο NHS, να προστατεύσουμε τους συναδέλφους στο NHS και φυσικά να προστατεύσουμε το ίδιο το NHS», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

«Σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε αυτόν τον όρο από την 1η Απριλίου».

Όσοι δεν έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους θα εξαιρεθούν του μέτρου.

«Κανείς» στους κόλπους του NHS ή στον κλάδο παροχής φροντίδας που δεν θα έχει εμβολιαστεί «δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος» ή να «τον δείχνουμε με το δάκτυλο», τόνισε ο Τζαβίντ, επιμένοντας στον ρόλο της παιδαγωγικής προκειμένου να πειστούν οι επιφυλακτικοί.

Επικαλούμενος τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο Σατζίντ Τζαβίντ ανέφερε πως το «90% του προσωπικού του NHS έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις» εμβολίου, ακόμα κι αν σε ορισμένα νοσοκομεία «ο αριθμός αυτός προσεγγίζει το 80%».

Το NHS μετρά σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εργαζομένους, εκ των οποίων περισσότεροι από 627.000 είναι υγειονομικοί.

Η απόφαση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης ακολουθεί ένα ανάλογο μέτρο βάσει του οποίου καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 για τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από μεθαύριο Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό του Κιργιστάν - Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο
Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος – «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής»
Στη Γενική Συνέλευση τον Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τον επόμενο μήνα οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz και ο Καναδός πρωθυπουργός Mark Carney / Annegret Hilse/Pool Photo via AP 1
Ο Νετανιάχου συγκαλεί εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Γάζα
Δεν διευκρινίστηκε το αν θα τεθεί το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της σταδιακής απελευθέρωση των ομήρων, την οποία η Χαμάς αποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Κατζ: «Τα ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία παραμένουν σε ετοιμότητα» – Ένας νεκρός από επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 60 στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με το υπουργείο, που κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας και καταδίκασε αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση»
Συρία