Ελλάδα

Κορονοϊός – Νίκος Τζανάκης: Μπορεί να φτάσουμε τα 11.000 κρούσματα τη μέρα – Να αναβληθούν οι σχολικές εκδρομές

Ίσως να έχουμε και 11 κρούσματα κορονοϊού τη μέρα, το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής ανέφερε πως «προς το τέλος Νοεμβρίου θα ανεβούμε πάνω από τα 9 χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο και σύμφωνα με τα μοντέλα μας μπορεί σε μια ημέρα να δούμε 10-11 χιλ κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου».

Είπε ότι δεν αναμένει να περάσουν τους 600 οι διασωληνωμένοι. Υποστήριξε επίσης πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκτίμηση για την κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας, και πως θα υπάρξει σταδιακή μείωση στο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο καθηγητής εξήγησε ωστόσο τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να μας τρομάζουν οι μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων αλλά τι ποσοστό εξ αυτών αφορούν ανεμβολίαστους άνω των 50-60 ετών.

Ο κ. Τζανάκης χαρακτήρισε δε αυτή την πλυθησμιακή ομάδα ως την «δεξαμενή του προβλήματος: «Από τα ημερήσια κρούσματα το 35-40% αυτών αποδίδεται σε ανεμβολίαστους άνω των 50-60 ετών που συνήθως δίνουν τις περισσότερες διασωληνώσεις και θανάτους».

Όσο για τους θανάτους, διευκρίνισε ότι λόγω του εμβολίου δεν θα φτάσουμε σε τριψήφιο αριθμό όπως πέρσι.

«Να αναβληθούν οι σχολικές εκδρομές»

Ο Νίκος Τζανάκης στάθηκε επίσης και στο ζήτημα των σχολείων, προτείνοντας το να αναβληθούν οι σχολικές εκρομές.

«Μαθαίνω ότι πάρα πολλά σχολεία ετοιμάζουν σχολικές εκδρομες 5-7 ημερών. Εν μέσω πανδημίας να μετακινούνται μαθητικοί πληθυσμοί σε κόκκινες περιοχές και να επιστέφουν πίσω; Νομίζω πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά το θέμα.Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναβληθούν. Οι γονείς να δουν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για όλη την κοινωνία».

«Επέκταση της υποχρεωτικότητας»

Ο κ. Τζανάκης ανέφερε επίσης στον ΣΚΑΪ ότι θα έπρεπε ίσως να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. «Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επέκταση της  υποχρεωτικότητας.Είναι εθνική ανάγκη και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε με συναίνεση και χωρίς πολιτικά κόστη μεταξύ των κομμάτων. Να δούμε και το παράδειγμα της Γαλλίας που έβαλε υποχρεωτικότητα στους  άνω των 65 ετών για την 3η δόση παρά τις αντιδράσεις»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στα Βορίζια: Ψάχνουν τα χέρια όλων για πυρίτιδα – Αναζητούνται τα όπλα από την ανταλλαγή πυρών
Άγνωστο παραμένει το σε ποιους ανήκαν τα όπλα από τα οποία δολοφονήθηκαν ο Φανούρης Καργάκης και η Ευαγγελία Φραγκιαδάκη - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν οι 3 εμπλεκόμενοι
Μακελειό στα Βορίζια 12
Παρέμβαση του ΣτΕ για την καθυστέρηση κατεδάφισης του ξενοδοχείου Coco-Mat κοντά στην Ακρόπολη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήγγειλε εκ νέου τη μη εκτέλεση της απόφασής του του 2019, με την οποία είχε διατάξει την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του παράνομου ξενοδοχείου στην ιστορική περιοχή Μακρυγιάννη
Συμβούλιο της Επικρατείας