Κόσμος

Η Μέγκαν Μαρκλ δικαιώθηκε στον «πόλεμο» με τη Mail on Sunday

Η Μέγκαν Μαρκλ δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη της με το βρετανικό ταμπλόιντ Mail on Sunday, αφού βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση του μέσου κατά της δικαστικής απόφασης ότι παραβίασε την ιδιωτικότητα της συζύγου του Πρίγκιπα Χάρι.

Η Mail on Sunday δημοσίευσε αποσπάσματα επιστολής της Μέγκαν Μαρκλ, που είχε γράψει στον πατέρα της, Τόμας, τον Αύγουστο 2018, τρεις μήνες μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι. Η πρώην ηθοποιός είχε δώσει δικαστική διαμάχη με το ταμπλόιντ για παραβίαση ιδιωτικότητας και για αυτό, ανώτερο δικαστήριο είχε κρίνει ότι η εφημερίδα οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από την Μέγκαν Μαρκλ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και να καταβάλει τα δικαστικά της έξοδα.

Η σημερινή δικαστική απόφαση (Πέμπτη 2.12.2021) απαλλάσσει την Μέγκαν Μαρκλ από την υποχρέωση εμφάνισής της σε ακροαματική διαδικασία στην οποία θα καλείτο να καταθέσει και ο πατέρας της.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση η Μέγκαν Μαρκλ είχε δηλώσει ότι η εφημερίδα και ο εκδότης της είναι υπόλογοι για τις «παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές τους» ενώ η υπεράσπιση της Mail on Sunday πρόβαλε ότι η Μέγκαν Μαρκλ έγραψε την χειρόγραφη επιστολή γνωρίζοντας ότι είναι πιθανή η δημοσίευσή της.

Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε μετά την ανακοίνωση της σημερινής απόφασης ότι πρόκειται για νίκη για οποιονδήποτε αισθάνεται φοβισμένος να ορθώσει το ανάστημά του για ό,τι είναι ορθό στην ζωή και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή της βιομηχανίας του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης