Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος στο Μαξίμου – Τα αιτήματα του Αρχιεπισκόπου

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος στο Μαξίμου – Τα αιτήματα του Αρχιεπισκόπου

Περίπου 35 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το τετ α τετ έγινε εν όψει της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Στόχος ο κοινός βηματισμός Πολιτείας και  Εκκλησίας απέναντι στην covid_19, υπό τον κίνδυνο η χαλαρότητα στα μέτρα στις γιορτές των Χριστουγέννων να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη να υπάρχει μία ενιαία φωνή στους κόλπους της Εκκλησίας στο θέμα εμβολιασμού, και να ζητήσει τη συνδρομή των εκκλησιών στην πιστή τήρηση των μέτρων σε όλες τις λειτουργίες την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι γιορτές ανησυχούν ιδιαιτέρως την κυβέρνηση, η οποία ζητά από την Εκκλησία να ενεργοποιήσει κάθε μηχανισμό που έχει στη διάθεση της, ακόμη και εθελοντές, ώστε να τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία πιστών και κληρικών και να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στην είσοδο των ναών, παράλληλα με τους ελέγχους που θα κάνουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους ιεράρχες γίνεται με φόντο και τις “ανταρσίες” κάποιων εκπροσώπων της Εκκλησίας στο θέμα του εμβολιασμού, κάτι που ενισχύει το “αντιεμβολιαστικό κίνημα”, κι ενώ και τα ποσοστά σε επίπεδο κληρικών αλλά και μοναχών είναι χαμηλά.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του έθεσε θέμα προσλήψεων περίπου 4.000 ιερέων, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα κενές οργανικές θέσεις. Παράλληλα ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να υπάρξει καλύτερη συνεργασία με τα υπουργεία, καθώς η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων σε αυτά πολλές φορές δημιουργεί κωλυσιεργίες σε μια σειρά θεμάτων, όπως ανέλυσε ο κ. Ιερώνυμος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις