Κόσμος

Γερμανία: Και τώρα… η εκλογή προέδρου – Αυτά τα πρόσωπα προτείνουν τα κόμματα

Μετά την εκλογή της κυβέρνησης και την εξεύρεση πρωθυπουργού, η Γερμανία έχει τώρα μπροστά της την εκλογή προέδρου, στις 13 Φεβρουαρίου 2022.

Τα κόμματα προτείνουν ήδη τις προσωπικότητες οι οποίες θα συμμετάσχουν, εκτός από τους βουλευτές, στο σώμα των εκλεκτόρων, την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πρασίνων στο Βερολίνο πρότεινε τον διακεκριμένο λοιμωξιολόγο Κρίστιαν Ντρόστεν, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité, ενώ οι Πράσινοι της Έσσης πρότειναν τη μικροβιολόγο Σάντρα Τσίζεκ από τη Φρανκφούρτη. Και οι δύο επιστήμονες έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί στη γερμανική κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Βαυαρίας πρότεινε τον διεθνή ποδοσφαιριστή Λέον Γκορέτσκα, ο οποίος έκανε λόγο για «μεγάλη τιμή» και τόνισε ότι «καθώς η πρόσκληση ήρθε από τον -από σήμερα- συμπρόεδρο του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ, δεν μπορούσα να αρνηθώ». Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) αναμένεται να ανακοινώσουν τους δικούς τους εκλέκτορες την επόμενη εβδομάδα.

Παλαιότερα, μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης είχαν διατελέσει μεταξύ άλλων ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας Ότο Ρεχάγκελ και ο πρώην προπονητής της εθνικής Γερμανίας Γιοάχιμ Λεβ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Live η συνέντευξη τύπου του Ντόναλντ Τραμπ
«Αν δεν είχα έρθει, δεν θα υπήρχε ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή! Θα βρισκόταν στο χρονοντούλαπο ιστορίας. Λυπηρό, αλλά αληθινό!» είχε γράψει λίγο πριν βγει, στους δημοσιογράφους
 REUTERS
Τραγωδία στην Ισπανία: Οι προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών και ο σπασμένος σύνδεσμος ως «κλειδί» - Στους 41 οι νεκροί
Από τις 8 Αυγούστου του 2025 το συνδικάτο των Ισπανών Μηχανοδηγών, είχε ενημερώσει το υπουργείο Μεταφορών για «σοβαρές φθορές» και κραδασμούς - Τουλάχιστον τρεις σοροί είναι εγκλωβισμένες στα συντρίμμια
Στιγμιότυπο από βίντεο που παρέχει η Guardia Civil, με αστυνομικούς να συλλέγουν στοιχεία δίπλα στην σπασμένη ράγα στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στην Ισπανία
7