Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτο κρούσμα στο Μαρόκο παρά το κλείσιμο των συνόρων

Το Μαρόκο εντόπισε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Αυτό το πρώτο κρούσμα από το νέο στέλεχος Όμικρον εντοπίστηκε σε μία Μαροκινή, η κατάσταση της υγείας της οποίας είναι σταθερή και δεν προκαλεί ανησυχία», διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου του υπουργείου, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Η ασθενής τέθηκε υπό ιατρική επίβλεψη σε ένα νοσοκομείο της Καζαμπλάνκα, της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας.

Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα έως τις 31 Δεκεμβρίου «προκειμένου να προφυλάξουν τα κεκτημένα του Μαρόκου στη μάχη κατά της πανδημίας».

Εντούτοις, η κυβέρνηση επιτρέπει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού προς ξένες χώρες και άνοιξε κατ΄εξαίρεση τα σύνορά της για τους Μαροκινούς που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό με αναχώρηση από τρεις χώρες (Πορτογαλία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Την 1η Δεκεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογράμμισε ότι οι γενικές απαγορεύσεις για τα ταξίδια δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία της παραλλαγής Όμικρον.

Χθες, το υπουργείο Υγείας του Μαρόκου προέτρεψε τους πολίτες να σέβονται τα μέτρα πρόληψης και να εμβολιαστούν για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρανσουά Μπαϊρού: Ο Γάλλος πρωθυπουργός καταθέτει την Τετάρτη για το σκάνδαλο κακοποιήσεων στο καθολικό σχολείο Bétharram που τον «στοιχειώνει»
Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν πόσα γνώριζε ο Μπαϊρού για τις φρικτές καταγγελίες στο σχολείο Notre-Dame de Bétharram και γιατί δεν έκανε τίποτα - Θύμα κακοποίησης και η κόρη του
Ο Φρανσουά Μπαϊρού