Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για σχολεία: «Κεραμέως και Μητσοτάκης αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι ακολουθήσει»

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πώς θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία την προσεχή Δευτέρα, 10.01.2022 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα ανακοινώθηκαν).

Αναλυτικά αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Αρνείται ακόμα και τη στιγμή που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων να ακούσει τη φωνή των ειδικών. Είναι φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση αρνείται τη γνώμη των επιστημόνων και αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο την αποφυγή μέτρων στήριξης προς την κοινωνία.

Οι αποφάσεις της θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους. Ούτε καν το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50+1 δεν αναθεωρούν.

Ένα πρωτόκολλο που όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν ποτέ εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων αλλά κυβερνητική απόφαση. Η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης βάζουν την υπογραφή τους και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι ακολουθήσει. Επιμένουμε ότι τα σχολεία οφείλουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, κάτι που σημαίνει λιγότερα παιδιά ανά τμήμα και διαφορετικό πρωτόκολλο από το εντελώς ανεπαρκές για την κρισιμότητα της κατάστασης που ανακοινώθηκε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και άρα συνολικά της κοινωνίας. Δεν έλαβαν ούτε αυτή τη φορά υπ’ όψιν τους τα μέτρα που έγκαιρα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μονόδρομος η Προανακριτική, το «αγκάθι» της παραγραφής
Αν και η εισήγηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής παραμένει στο τραπέζι, έμπειροι κοινοβουλευτικοί, και από το κυβερνών κόμμα, εκτιμούν ότι δύσκολα θα προκριθεί από τον πρωθυπουργό
Υπουργικό συμβούλιο 3
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει – Τασούλας: Άτυπο όργανο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
«Έχουμε πολλές "πληγές" ακόμα να κλείσουμε, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, "ξεπλένοντας" πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα»
Παύλος Μαρινάκης 53
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30