Κόσμος

Γερμανία: H πανδημία δεν τελειώνει, ίσως έρθει πιο θανατηφόρα μετάλλαξη λέει ο υπουργός Υγείας

Πεπεισμένος ότι η εμβολιαστική στρατηγική της Γερμανίας πρέπει να αλλάξει ώστε να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Όμικρον εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, ενώ σημείωσε η Γερμανία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να αναπτύξει ένα νέο εμβόλιο γρήγορα, αν στο μέλλον βρεθεί αντιμέτωπη με μια πιο θανατηφόρα παραλλαγή του κορονοϊού.

Ο Λάουτερμπαχ έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt am Sonntag η οποία θα δημοσιευθεί την Κυριακή. «Αν υπάρξει ένα παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που είναι τόσο μεταδοτικό όσο το Όμικρον και σημαντικά πιο θανατηφόρο, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε και να παράξουμε ένα νέο εμβόλιο σε πολύ σύντομο χρόνο», υπογράμμισε ο υπουργός της Γερμανίας.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μόνιμο σύστημα για την άμεση αγορά και τη διανομή εμβολίων οποιαδήποτε στιγμή διότι ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρά νέα ξεσπάσματα της επιδημίας, εξήγησε ο Λάουτεμπαχ.

«Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε την αφελή υπόθεση ότι (η πανδημία) θα τελειώσει σύντομα. Δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε.

Πλέον το 44% των νέων κρουσμάτων covid-19 στη Γερμανία οφείλεται στο στέλεχος Όμικρον, όπως έχει ανακοινώσει το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Σήμερα το RKI ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στη Γερμανία 55.889 νέες μολύνσεις, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν χθες Παρασκευή να αυστηροποιήσουν τους κανόνες για την είσοδο των πολιτών σε μπαρ και εστιατόρια σε μια προσπάθεια να πείσουν περισσότερους να κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19, αλλά παράλληλα ανακοίνωσαν τη μείωση του χρόνου καραντίνας.

Σύντομα η Μπούντεσταγκ θα συζητήσει ένα νομοσχέδιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ