Κόσμος

Γαλλία – Κορονοϊός: 305.322 νέα κρούσματα και 225 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο κορονοϊός στη Γαλλία και το τελευταίο 24ωρο η χώρα ανακοίνωσε 305.322 νέα κρούσματα.

Μπορεί να ήταν αισθητά λιγότερα από τα 370.000 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ο μέσος όρος των καθημερινών μολύνσεων για τις τελευταίες επτά ημέρες συνέχισε την ανοδική του πορεία, φθάνοντας τις 294.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μειώθηκε κατά 46 στις 3.939, σημειώνοντας υποχώρηση για πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα. Η Γαλλία κατέγραψε επίσης 225 θανάτους ασθενών από επιπλοκές της Covid-19, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 99.318.

Θετικός ο υπουργός Υγείας

Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, γνωστοποίησε πως διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 και ότι βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση.

«Θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου εξ αποστάσεως», έγραψε ο Βεράν σε ανάρτησή του στο Twitter, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίβανος: 31 νεκροί και 149 τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις σε περιοχές της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περίπου πενήντα χωριών σε όλο τον Λίβανο να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από κάθε πολυκατοικία ενόψει βομβαρδισμών
Κατεστραμμένο κτίριο στο Λίβανο
Ανάλυση BBC: «Ακλόνητο» παραμένει το καθεστώς στο Ιράν – Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν θα αντέξει
Η συνέχεια των γεγονότων θα εξαρτηθεί από το αν η Τεχεράνη θα καταφέρει να διατηρήσει τον εσωτερικό έλεγχο εν μέσω των συνεχιζόμενων αεροπορικών επιδρομών και τις αντιδράσεις του λαού
χαμενει