Κόσμος

Χιλή – Κορονοϊός: Πάνω από 8.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Η Χιλή ανακοίνωσε 8.270 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, έναν από τους χειρότερους απολογισμούς από την έναρξη της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ανέρχεται σε 1.857.764, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στο Μεξικό.

Ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 8,59% σε εθνικό επίπεδο και στο 8,78% στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο. Η χώρα της Νοτίου Αμερικής κατέγραφε κατά μέσο όρο καθημερινά περίπου 2.500 μολύνσεις τον Δεκέμβριο, αλλά μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον αυτόν τον μήνα, ο αριθμός αυτός ανέβηκε σε περίπου 5.000.

Η Χιλή ξεκίνησε τη χορήγηση δεύτερης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 τον Ιανουάριο, στοχεύοντας στη θωράκιση του πληθυσμού έναντι της Όμικρον, εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου στο νότιο ημισφαίριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 3