Ελλάδα

Βομβαρδισμένο τοπίο η Αττική μετά την επέλαση της κακοκαιρίας – Παρατημένα αυτοκίνητα και προβλήματα από πτώσεις δέντρων

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» αφέθηκε από το πρωί της Δευτέρας η Αττική, με πυροσβεστική, αστυνομία, περιφέρεια και στρατό να δίνουν ολονύχτια μάχη προκειμένου να απεγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί που βρίσκονται για ώρες ακινητοποιημένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας. 

Μετά την επέλαση του χιονιά, η Αθήνα «ξύπνησε» σε ένα… χάος με τις εικόνες να παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο! Παρατημένα αυτοκίνητα από το κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι και την Αττική Οδό, όπου χιλιάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους. 

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε οι εικόνες του newsit.gr από την λεωφόρο Αμαλίας, στο κέντρο της Αθήνας, που – όπως φαίνεται – πολλοί ήταν οι οδηγοί που απελπίστηκαν και άφησαν τα αυτοκίνητα τους για να γυρίζουν στο σπίτι τους. 

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας:

autokinita ionia amalias autokinita ionia amalias

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Αττική Οδό και – όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του newsit.gr – από τον τρόπο που πολλά αυτοκίνητα έχουν αφεθεί στη μέση του δρόμου, φαίνεται πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες οδήγησης. 

Δείτε φωτογραφίες από την Αττική Οδό:

attikiOdos autokinita attikiOdos autokinita

attikiOdos autokinita xionia attikiOdos

Εκτός όμως από τα παρατημένα αυτοκίνητα και τα εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης που σημειώνονται σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου, σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί από πτώσεις δέντρων σε αυτοκίνητα και δρόμους.

Δείτε φωτογραφίες από την Ούλωφ Πάλμε:

xionia zografou

xionia zografou xionia zografou xionia zografou

Δείτε φωτογραφίες από την Ηλιούπολη:

dentra ilioupoli kakokairia dentra ilioupoli kakokairia dentra ilioupoli kakokairia

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες οχήματα έργου (εκχιονιστικά, αλατιέρες) του δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των προβλημάτων που σημειώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανοικτοί και, χωρίς να χρειάζονται τα οχήματα αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι κεντρικοί δρόμοι του δήμου Αθηναίων, ενώ προσβάσιμα είναι και τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Ωστόσο, μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται ακόμα στους δρόμους των βορείων προαστείων, που παραμένουν απροσπέλαστοι. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι δήμαρχοι της πρωτεύουσας έχουν κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη μετακίνησης, καλούν τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον δήμο. Ήδη από χθες (24.01.2022), δημοτικά οχήματα εξυπηρέτησαν πολίτες που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομείο και το ίδιο θα κάνουν και σήμερα αν χρειαστεί.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του