Ελλάδα

Εύβοια: Έσβησε το Άγιο Φως λίγο πριν φτάσει στους πιστούς

Ένα απρόοπτο συνέβη σε εκκλησία της Εύβοιας με τους πιστούς να δείχνουν κατανόηση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα απρόοπτο σημειώθηκε στην Εύβοια το βράδυ της Ανάστασης, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κριεζών, χαρίζοντας μια διαφορετική, πιο ανθρώπινη νότα στη στιγμή. Την ώρα που ο ιερέας έβγαινε από το ιερό για να μεταδώσει το Άγιο Φως, οι πιστοί πλησίασαν με ανυπομονησία για να ανάψουν πρώτοι τις λαμπάδες τους.

Μέσα στη μικρή «φασαρία» της στιγμής, το κερί του ιερέα έσβησε, δημιουργώντας για λίγα δευτερόλεπτα μια αμηχανία μέσα στην εκκλησία. Ωστόσο, στην Εύβοια η Ανάσταση συνεχίστηκε χωρίς πρόβλημα, καθώς ο ιερέας με ψυχραιμία επέστρεψε στο ιερό, άναψε ξανά το κερί και βγήκε πάλι για να μοιράσει το Άγιο Φως.

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, ακούστηκε ένα αυθόρμητο «ωωωωω!» από τον κόσμο, το οποίο γρήγορα μετατράπηκε σε χαμόγελα και γέλια. Οι πιστοί έδειξαν κατανόηση και δεν άφησαν το μικρό αυτό απρόοπτο να χαλάσει το κλίμα της βραδιάς.

 

Αντίθετα, η στιγμή αυτή έδωσε έναν πιο ζεστό και ανθρώπινο τόνο στη λειτουργία, θυμίζοντας πως ακόμη και στις πιο ιερές στιγμές μπορεί να υπάρξουν μικρές ατυχίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το Χωριάτικο»: Χορηγούσε χριστουγεννιάτικες γιορτές συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ – Ο αστυνομικός από τη Μύκονο που «σφύριζε» για ελέγχους
Στο μικροσκόπιο κρατικοί υπάλληλοι - Ο Γιαννακόπουλος έδινε 300 ευρώ τον μήνα σε αστυνομικό για να τον ενημερώνει για ελέγχους - Τα «δώρα» Yves Saint Laurent στην επιθεώρηση εργασίας για 10 υπαλλήλους
EUROKINISSI
23
Χρήστος Χαρίτος: Ο πιλότος του F-16 «Ζευς» που θα πετάξει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εξομολογείται – «Όνειρό μου από παιδί»
«Η δουλειά του πιλότου ενός μαχητικού με αποστολή την αεροπορική επίδειξη είναι μια δουλειά όπου το περιθώριο λάθους είναι πρακτικά μηδενικό» λέει ο επισμηναγός Χαρίτος
Ο επισμηναγός Χρήστος Χαρίτος, πιλότος του F-16 «Ζευς» που θα πετάξει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2026