Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Το σύνθημα μαθητών στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης

Μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης πηγαίνουν στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, που άφησε την τελευταία του πνοή επί της οδού Θεοδώρου Γαζή, στην περιοχή της Χαριλάου.

Αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του ενώ κάποιοι έγραψαν με σπρέι στο πλακόστρωτο που έγινε η δολοφονία: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς. Ας γίνει η αφορμή να αλλάξουμε τον κόσμο».

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, κρέμασαν ένα πανό στα κάγκελα του σχολείου που βρίσκεται απέναντι, το οποίο γράφει: “Δεν ξεχνάμε. Σήμερα ο Άλκης αύριο εμείς; Όχι! Όλοι για έναν και ένας για όλους“.

“Φωνάζουμε δυνατά το σύνθημα: ‘Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς. Ας γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε τον κόσμο’. Οι μαθητές δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην βία, απέναντι σε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα. Το καταδικάζουμε και θα προχωρήσουμε σε πολύμορφες δράσεις, όπως γίνεται όλη την εβδομάδα σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, μαθήτρια.

Σύμφωνα με το GRTIMES, εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να φτάνουν στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα κεράκι, μια φανέλα της ομάδας τους και ένα μήνυμα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν η οδός Θεοδώρου Γαζή να πάρει το όνομά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
6