Ελλάδα

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η Μόσχα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, εξηγεί αποκλειστικά στο dogma.gr πώς με τη ρωσική εισπήδηση στην Αφρική «έπεσαν οι μάσκες» και επιβεβαιώνεται ότι η Μόσχα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και πως τα περί ίδρυσης εξαρχίας στην Τουρκία είναι κενές απειλές.

Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σημειώνει με νόημα ότι Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι εκείνο που θα αποφασίσει τον τρόπο και τα μέσα που θα την διαχειριστεί και θα επιλύσει αυτό το θέμα.

Ο Ποιμενάρχης Μεσσηνίας, εξηγεί διεξοδικά γιατί δεν πρέπει να μιλάμε για σχίσμα στην Ορθοδοξία, ενώ παράλληλα τονίζει ευθαρσώς ότι η αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ήταν μόνο η αφορμή για να δημιουργηθούν νέοι θύλακες, ενώ μιλά και για τη διαχρονική προσπάθεια της Μόσχας να δει εαυτόν ως 3η Ρώμη.

Ο Ποιμενάρχης Μεσσηνίας τοποθετείται επίσης, για το εάν είναι η ώρα να ανοίξει ο εκκλησιαστικός Καλλικράτης ξεκαθαρίζοντας, ότι παρόλο που η εκκλησία διακρίνει την ανάγκη διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, δεν είναι η ώρα να τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα συνολικά.

Δείτε τη συνέντευξη στιο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γονόρροιας και σύφιλης στην Ελλάδα - Προσοχή στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Συστήνεται η εξέταση για ΣΜΝ πριν από κάθε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό με νέους συντρόφους, καθώς πολλές λοιμώξεις μπορεί να είναι ασυμπτωματικές
ΕΟΔΥ: Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γονόρροιας και σύφιλης στην Ελλάδα – Προσοχή στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
18χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια έξω από κλαμπ στη Σάμο - «15 άτομα τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν, τους έλεγε να σταματήσουν και τον κλωτσούσαν»
«Όλα τα χτυπήματα, τα έχει φάει στο πρόσωπο. Είμαστε στο νοσοκομείο. Είμαστε δεύτερη μέρα εδώ. Δεν ξέρουμε τι έχει. Το μάτι του το ένα βλέπει θολά. Έχει ζαλάδες»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ