Κόσμος

ΗΠΑ: Χειροπέδες σε 16χρονο για τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε σχολεία της Ουάσινγκτον

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 16χρονος, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκανε απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε επτά σχολεία της Ουάσινγκτον, όπου φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα επτά λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, εκκενώθηκαν την Τετάρτη και ερευνήθηκαν, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο. Στο ένα από αυτά, το Λύκειο Ντάνμπαρ, είχε γίνει φάρσα για βόμβα και την Τρίτη, ενώ στον χώρο βρισκόταν ο σύζυγος της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, για να παρακολουθήσει μια εκδήλωση.

Ο έφηβος από τη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον κατηγορείται ότι εξαπέλυσε «τρομοκρατικές απειλές». Οι αρχές δεν αποκάλυψαν το όνομα του υπόπτου, αλλά σημείωσαν ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Η αστυνομία δεν ανέφερε αν οι απειλές για βόμβες είχαν φυλετικά κίνητρα. Το συμβάν της Τρίτης δεν φαίνεται να είχε ως στόχο τον σύζυγο της Χάρις, τον Ντάγκλας Έμχοφ, ο οποίος επισκεπτόταν το Λύκειο Ντάνμπαρ στο πλαίσιο του εορτασμού του “Μήνα Μαύρης Ιστορίας”. Ωστόσο, τα επεισόδια αυτά εντείνουν τον φόβο μεταξύ των Αφροαμερικανών, αφού την περασμένη εβδομάδα έγιναν παρόμοιες απειλές για βόμβες σε τουλάχιστον 12 κολέγια και πανεπιστήμια που συνδέονται ιστορικά με την αφροαμερικανική κοινότητα. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες, όμως το FBI ερευνά αυτές τις απειλές.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2