Ελλάδα

Τουρκικά drones στο Βόρειο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου

Πρωτοτύπησαν σήμερα τα τουρκικά drones, που συχνά – πυκνά ίπτανται κατά μήκος του ανατολικού Αιγαίου.

Όπως πληροφορείται το Newsit.gr, σήμερα τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Βόρειο Αιγαίο, πετώντας μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Οι τουρκικές προκλήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτελούν, όπως όλα δείχνουν, τη νέα τακτική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Τον τελευταίο μήνα τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου ANKA, έχουν πραγματοποιήσει 10 υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά της Δωδεκανήσου, παραβιάζοντας δεκάδες φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

Μέχρι τώρα η τουρκική πολεμική αεροπορία επιχειρούσε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κυρίως στο νοτιανατολικό Αιγαίο, δεσμεύοντας κατά διαστήματα περιοχές ανατολικά της Ρόδου. Ωστόσο, σήμερα το πρωί, τα τουρκικά drones εμφανίστηκαν στο Βόρειο Αιγαίο, μαζί με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, κατά την πάγια πρακτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοβαρές καταγγελίες της συζύγου του ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Ντα Κόστα που έφυγε στα 42 του χρόνια - «Όλα έγιναν λάθος στο Νοσοκομείο Σαντορίνης»
«Αν είχε γίνει σωστή εκτίμηση, θα είχαν βρει το μείζον θέμα από την αρχή και δεν θα είχαμε δεύτερο χειρουργείο» τονίζει η σύζυγός του
Ο Κριστιάν Ρικάρντο Ντα Κόστα 6