Ελλάδα

Λεωφόρος Κηφισίας: Βάφονται τα στηθαία σε σημεία που γίνονται πολλά τροχαία

Εργασίες χρωματισμού των κεντρικών στηθαίων ασφαλείας επί της Λεωφόρου Κηφισίας, ξεκινούν σήμερα, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής, σε σημεία που έχει παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός τροχαίων.

Τα στηθαία θα χρωματιστούν εναλλάξ κόκκινα-άσπρα προκειμένου να αυξηθεί η ανακλαστικότητά τους και να είναι πιο ορατά τη νύχτα, αλλά και να δημιουργούν στους οδηγούς την αίσθηση ότι τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα. 

Η μέθοδος αυτή στοχεύει στην αποτροπή της υπερβολικής ταχύτητας και έχει ήδη εφαρμοστεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Λ. Σουνίου. Μάλιστα 41ο χλμ. της παραλιακής Βάρκιζας- Σουνίου τοποθετήθηκαν ειδικές ταινίες, οι οποίες προκαλούν ισχυρό θόρυβο κατά τη διέλευση των οχημάτων με υπερβολική ταχύτατα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας τις εργασίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, επισημαίνει: «Κάθε μέτρο που υλοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση θωρακίζει τη ζωή κάθε πολίτη, κάθε οδηγού και πεζού στην Αττική».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με πατίνι: «Ο οδηγός ήταν γεμάτος αίματα και έκλαιγε πάνω από το παιδί»
Ο πατέρας του έφτασε γρήγορα και είδε το παιδί στην άσφαλτο αιμόφυρτο - «Φώναζε "Κωνσταντίνε, Κωνσταντίνε" και δεν αντιδρούσε» λέει ο θείος του στο newsit.gr
Το πατίνι του 13χρονου που σκοτώθηκε στην Ηλεία 6
Ηλεία: «Τον γνώριζα από την ημέρα που γεννήθηκε» συγκλονίζει ο γιατρός του 13χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι
400 παιδιά τραυματίστηκαν σε τροχαία με πατίνι σε έναν χρόνο - Σήμα κινδύνου από γιατρούς και νοσηλευτές, που καθημερινά βλέπουν πολλά παιδιά να νοσηλεύονται 
Πατίνι
11