Οικονομία

Τράπεζα της Ελλάδος: Μικρότερο το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο 2022

Bελτιώθηκε οριακά το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση τον Ιανουάριο 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το έλλειμμα κεντρικής διοίκησης περιορίστηκε στο 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ από 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο του 2021.

Το πρωτογενές έλλειμμα περιορίστηκε στα 429 εκατομμύρια ευρώ από 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ, αντιστοίχως.

Αντίθετα, σημαντική αύξηση καταγράφει η δαπάνη για τόκους στο 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ έναντι 122 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι.

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 3,157 δισεκατομμύρια ευρώ, από 3,046 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 4,333 δισεκατομμύρια ευρώ, από 4,366 δισεκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2021.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παπασταύρου για ΝΟΚ: Ιστορική πολεοδομική μεταρρύθμιση με στόχο να ξεκινήσει πάλι η οικοδομική δραστηριότητα, χωρίς την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα
Ομιλία πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Βουλή, στο πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης για την εναρμόνιση των πολεοδομικών κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού με αποφάσεις του ΣτΕ
Ο Σταύρος Παπασταύρου στην Βουλή