Κόσμος

Τουρκία – Σουλεϊμάν Σοϊλού: Η Ελλάδα υποθάλπτει την τρομοκρατία

Για ανοχή στην τρομοκρατία κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν επίσης γειτονικές χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εν λογω πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου το σήμα είναι τα Ηνωμένα Έθνη, έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Το PKK έδωσε οδηγίες για την ικανότητα ανάληψης δράσης στις πόλεις, όταν θα εξασθενούσε στην ύπαιθρο. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθεί να το διευθύνει ο Μουράτ Καραγιλάν», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Μάλιστα μίλησε για μέλη του PKK που φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στο Ιράκ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έτσι έχουν αποτραπεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS