Κόσμος

Αφγανιστάν: 5χρονος απεγκλωβίστηκε από πηγάδι, αλλά πέθανε λίγο αργότερα

Άδοξο ήταν το τέλος του 5χρονου Χαϊντάρ, ο οποίος την Τρίτη έπεσε σε πηγάδι στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν. Ο μικρός Χαϊντάρ απεγκλωβίστηκε το πρωί της Παρασκευής αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη και εξέπνευσε λίγη ώρα μετά.

Ο Χαϊντάρ, που έπεσε σε πηγάδι την Τρίτη, “μας άφησε για πάντα”, έγραψε στο Twitter ο Ανάς Χακάνι σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν. “Είναι μία ακόμη ημέρα πένθους και πόνου για τη χώρα μας”, πρόσθεσε.

Ο Χαϊντάρ “δεν είναι πια μαζί μας”, επιβεβαίωσε στο Twitter ο Αμπντουλάχ Αζάμ γραμματέας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, του Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ.

Οι διασώστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο παιδί, το οποίο είχε πέσει σε αυτό το πηγάδι που βρίσκεται στο χωριό Σοκάκ στην επαρχία Ζάμπουλ.

Όταν έφτασαν κοντά του, το παιδί ήταν ακόμη ζωντανό, αλλά η κατάσταση της υγείας του “δεν ήταν καλή” και χρειάστηκε “να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου”, όπως εξήγησε ο Αχμαντουλάχ Ουασίκ αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

https://www.youtube.com/watch?v=niduW47AITk

Το δυστύχημα θυμίζει την περίπτωση του 5χρονου Ραγιάν στο Μαρόκο, ο οποίος είχε πέσει σε ένα πηγάδι και βρέθηκε νεκρός, έπειτα από μια επιχείρηση που διήρκησε πέντε ημέρες για τη διάσωσή του.

Ο παππούς του Χαϊντάρ, ο 50χρονος Χάτζι Αμπντούλ Χάντι, εξήγησε ότι το παιδί έπεσε στην τρύπα του πηγαδιού καθώς προσπαθούσε να “βοηθήσει” τους μεγάλους να ανοίξουν ένα νέο πηγάδι στο χωριό του που μαστίζεται από την ξηρασία.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το παιδί γλίστρησε στην τρύπα αυτή, βάθους 25 μέτρων, προτού το τραβήξουν με τη βοήθεια ενός σκοινιού σε βάθος 10 μέτρων, όπου και εγκλωβίστηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκαν να καταθέσουν στο Κογκρέσο για την υπόθεση Επστάιν
«Κάθε άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει πότε έχει δει ή έχει υποφέρει αρκετά και είναι έτοιμος να αγωνιστεί για αυτή τη χώρα, τις αρχές της και τον λαό της, ανεξάρτητα από τις συνέπειες», έγραψαν οι Κλίντον σε μια μακρά επιστολή την οποία δημοσίευσαν οι New York Times
Ο Μπιλ Κλίντον εμφανίζεται σε αρχεία του Τζέφρι Επστάιν
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις της, επιδεινώνεται η κατάσταση υγείας της αδερφής της Ειρήνης
Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της μικρότερης αδερφής της, της 83χρονης πριγκίπισσας Ειρήνης - Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2025, στην Αθήνα, στον γάμο του ανιψιού της, Νικόλαου Ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη
H βασίλισσα Σοφία με την αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη